ASAYİŞ Haber Girişi : 23 Aralık 2008 01:47

Tebessümün Gücü

Tebessümün Gücü

İbrahim REFİK?in Albatros Kitapları arasında çıkan ?Hayata Yeni Gözle Bakabilmek BAŞARI HARİTASI? isimli kitabı yeni bitirdim. Beni çok etkileyen ?Tebessümün Gücü? isimli yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Küçük kız, hüzünlü bir yabancıya gülümsedi. Bu gülümseme adamın kendisini iyi hissetmesine sebep oldu. Bu hava içinde iken yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı. Hemen bir not yazdı, yolladı. Arkadaşı bu teşekkürden o kadar keyiflendi ki, her öğle yemek yediği lokantadaki garson kıza yüklü bir bahşiş bıraktı.

Garson kız ilk defa böyle bir bahşişi alıyordu. Akşam eve giderken, kazandığı paranın bir parçasını her zaman köşe başında oturan fakir adamın şapkasına bıraktı. Adam öylesine minnettar oldu ki... Çünkü iki gündür boğazından aşağıya lokma geçmemişti. Karnını doyurduktan sonra, bir apartman bodrumundaki odasının yolunu ıslık çalarak tuttu. Öyle neşeliydi ki, bir saçak altındaki köpek yavrusunu görünce kucağına alıverdi.

Küçük köpek gecenin soğuğundan kurtulduğu için mutluydu. Sıcak odada gece boyunca koşuşturdu. Gece yarısından itibaren apartmanı dumanlar sardı. Bir yangın başlıyordu. Dumanı koklayan köpek öyle bir havlamaya başladı ki, önce fakir adam uyandı, sonra bütün apartman halkı... Anneler, babalar dumandan boğulmak üzere olan yavrularını kucaklayıp ölümden kurtardılar.

Bütün bunların hepsi, beş kuruşluk bile maliyeti olmayan bir tebessümün sonucudur.

Tebessümü insanlardan esirgemeyin. Bol bol tebessüm edin. Çünkü gülümseme yüzün zekatıdır. Ayrıca hem maliyeti sıfırdır, hem de bedeline paha biçilmez.