ERZURUM Haber Girişi : 01 Haziran 2020 08:29

Taze bir başlangıç

Taze bir başlangıç
Belki “Nerede kalmıştık?” diye soramayacağız, çünkü bugün dünden çok farklı olacak...
Dünya genelinde 5 milyondan fazla insana bulaşan ve 300 binden fazla da insanın ölümüne yolaçan Korono virüs pandemisi, aylardır amansız mücadele veren Türkiye için bugün tarihi bir güne damgasını vurdu.

Kısıtlamalar kalkıyor

Yurt genelinde, salgın nedeniyle aylar önce başlatılan gündelik hayata dair onlarca kısıtlama bugün itibariyle artık son buluyor. Her ne kadar kimi uzmanların “yasaklar erken kaldırıldı” şeklindeki eleştirisi olsa da hükümet, salgına karşı alınan önlemlerin ve gelinen sonucun iyiye doğru bir grafik çizmesini gerekçe göstererek yasakları önemli oranda kaldırdı.

Kepenkler açılacak ama...

1 Haziran, tarihe, “Yeni normalleşmenin başlangıç günü” olarak geçecek. Çünkü seyahat kısıtlamasından tutunuz da çarşı pazara kadar onlarca yasak artık olmayacak. İşyerleri yeniden açılacak, üretim başlayacak ve insanlar eski hayatlarına kavuşmak için yeni bir başlangıç yapacak. Peki her şey eskisi gibi olacak mı? Bütün dünyada cevabını arayan en temel soru bu…

Yeni dünyada bizi ne bekliyor?

Artık klişe haline gelen cevap şu: “Evet, bundan böyle dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” Tamam da; neler olacak, yeni bir dünya düzeni mi kurulacak, eski olan her şey bu birkaç ayda yerini yeni nelere bırakacak? Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Çünkü kimse Korona’dan sonrasına dair ayağı yere basan bir senaryo sunamıyor. Yaklaşım şu: Yaşayıp göreceğiz.

Hükümet ek önlemler almalı

Ülkemiz genelinde beş bine yakın insanımız virüs kurbanı oldu, şehrimizde de 11 kişi… Erzurum bu haliyle birçok şehirden daha iyi bir konumda, ama Erzurum’un da ticarete dair önemli bir sıkıntısı var. Binlerce iş yeri aylardır kapalıydı ve çalışanları maaş alamıyordu. Eğer acilen bu soruna bir çözüm bulunamazsa korkarız ki bu şehirde yüzlerce iş yeri yeniden açılamayacak, binlerce insan da evlerine ekmek götüremeyecek .

Palandöken gazetesi
Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.