SAĞLIK Haber Girişi : 18 Mayıs 2010 00:05

Taşradaki Şeflerin Dikkatine!..

Taşradaki Şeflerin Dikkatine!..
Diyanet-Sen Genel Merkezinden yapılan açıklamada Şeflerimizin  Diyanet İşleri Başkanlığı’nca talep edilen “naklen atama için tercih dilekçesi” sunmaları ilerde hak kaybına yol açabileceği belirtildi.
Açıklamanın devamında ; DİB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 12/f maddesi şeflerin rotasyonu ile alakalı olup iptali için Danıştay’da açtığımız dava devam etmektedir.  

     Bu dava sonucunda “madde iptal edilirse” ve taşradaki şef  de  kendi isteğiyle” bir yer tercih ederek gitmiş ise, ileride  açtığı  dava aleyhine sonuçlanabilecektir.

 

     Bu nedenle taşradaki şeflerimizin 9 yılı aştıklarından dolayı istenen tercih dilekçesini mümkünse sunmamalarını; bu durum idare tarafından sıkıştırılmalarına sebep olacaksa “ihtizari” kayıtla dilekçelerini sunmalarını tavsiye ederiz, denildi.

 

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Örnek:

 

 

 

                                   ……………..  MÜFTÜLÜK MAKAMINA;

            Bulunduğum kadrodan başka yere naklen atanma talebim yoktur. Ancak ileriki bir zamanda kurumumuzca zorunlu atanmamızın yapılacak olması halinde aksini iddia ve yasal yollara başvurma hakkımı da saklı tutarak tercihlerim aşağıda sunulmuştur:

            Gereğini arz ederim.

 

            1-

            2-

            3-

 

                                                                                                       Adı-Soyadı

                                                                                                            İmza