GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ağustos 2015 12:45

Taner Yıldız'dan boru hattına yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Taner Yıldız'dan boru hattına yapılan saldırıyla ilgili açıklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bölücü terör örgütü PKK'nın dün gece Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'nı hedef aldığını bildirdi.
Bakan Yıldız, "Şahdeniz" olarak bilinen Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'nda dün gece yaşanan patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütünün, halkın huzur ve refahına kastettiğini bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Bölücü terör örgütü PKK'nın dün gece saat 01.15'te Bakü-Tiflis-Erzurum (Şahdeniz) Doğalgaz Boru Hattı'nın Sarıkamış Yağbasan Köyü mevkiindeki kısmına yaptığı saldırı sonrası gaz akışının kesildiğini bildiren Yıldız, "Bölücü terör örgütü şu ana kadar Silopi Elektrik İletim Hattı, İran-Türkiye Doğalgaz Boru Hattı, Kerkük Yumurtalık Petrol Boru Hattı, Mardin'deki trafo merkezi ve Çukurca elektrik hattına yaptığı saldırıların ardından bu son saldırıyla da, bölgedeki vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını engellemek istediğini açıkça ortaya koymuştur" dedi.

Bu menfur saldırılardan, en fazla zararı bölgedeki vatandaşların gördüğünü vurgulayan Yıldız, "O bölgeden gelen tepkiler ve bizlere ulaşan şikayet mektupları, vatandaşlarımızın, söz konusu saldırılarla kendi huzur ve refahlarına kastedildiğinin bilincinde olduklarını gösteriyor. Vatandaşlarımız terör örgütünden de saldırılarından da son derece rahatsızdır" ifadelerini kullandı.

"NİŞANTAŞI'NDAKİ VATANDAŞLARIMIZI ELEKTRİKSİZ BIRAKMA DERDİNDELER"

Bakan Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu geceki saldırı, Erzurum'dan ülkemizin batısına doğalgazı taşıyan Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattını hedef almıştır. Bu saldırı, terör örgütünün, ülkemizin her bölgesindeki vatandaşların huzur ve refahına kastettiğinin en somut göstergelerinden biridir. Bunlar, ellerinden gelse, sadece Çukurca'da yasayan kardeşlerimizi değil, Nişantaşı'ndaki vatandaşlarımızı da elektriksiz ve doğalgazsız bırakma derdindeler. Terör örgütlerinin bu saldırılarına elbette ki devletimiz gereken karşılığı verecektir. Halkın huzur ve refahına kasteden bu saldılar karşısında, terör örgütünün siyasi uzantılarının da artık gerçeği görmeleri, saldırılara tepki göstermeleri gerekmektedir. Aziz milletimiz, doğudan batıya kuzeyden güneye, birlik ve beraberlik içerisinde, terör belasının karşısındadır; 78 milyonun terör saldırılarına hep beraber tepki göstermesi de vatandaşlarımızın yaşananları son derece doğru okuduğunu göstermektedir." 

Etiketler : bakan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.