ERZURUM Haber Girişi : 19 Nisan 2018 13:23

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları 1.Hibe Çağrısı Kapsamındaİmzalar atıldı

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları 1.Hibe Çağrısı Kapsamındaİmzalar atıldı
TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması 1.Hibe Çağrısınınsonuçları belli oldu. 4500başvuru arasından yapılan teknik ve idari değerlendirmeler sonucunda 431 proje, çağrı kapsamında fonlanmaya uygun bulundu.

1.Hibe Çağrısı kapsamında 11 ilden 431 projeye toplam 70 milyon TL’nin üstünde hibe desteği sağlanacak

Azerbaycan doğal gazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak bir doğal gaz boru hattı projesi olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Türkiye'nin doğal gaz arz güvenliğinin artırılması ve arz kaynaklarının çeşitlendirilmesinin yanı sıra ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına da katkıda bulunuyor.

 Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), güzergahı üzerinde yapılan ihtiyaç analizinin sonuçlarına uygun şekilde tasarlanan TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP), Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması ile finansman sağlayacağı projeler vasıtasıyla ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmayıhedefliyor.Bu kapsamda, 21 Şubat – 20 Nisan 2017 tarihleri arasında, güzergah üzerinde bulunan Kırıkkale ve doğusundaki 11 ilden başvuruları alınan 1.Hibe Çağrısı sonuçlandı.

 Ankara’da düzenlenen törende Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, TANAP Genel Müdürü H. Saltuk Düzyol, TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem’in katılımlarıyla sözleşmeler imzalandı. TANAP Genel Müdürü H. Saltuk Düzyol yaptığı konuşmada; “2015 yılında TANAP bünyesinde uygulamaya başladığımız Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları aracılığıyla, Proje güzergahı boyunca, yerel nüfusa güçlü faydalar sağlamayı, sürdürülebilir projeler vasıtasıyla, bölge halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasını destekliyoruz.” dedi.

 TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması 1.Hibe Çağrısı’na4500’ün üzerinde başvuru oldu. Yapılan teknik ve idari değerlendirmeler sonucunda 431 proje, çağrı kapsamında fonlanmaya uygun bulundu. Bu projeleretoplam 70 Milyon TL’nin üstünde hibe desteği sağlanacak.


Etiketler : tanap
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.