ASAYİŞ Haber Girişi : 12 Aralık 2013 12:58

Taksi şoförünü gasp eden müşteriye 5 yıl 11 ay hapis cezası

Taksi şoförünü gasp eden müşteriye 5 yıl 11 ay hapis cezası

Cem BAKIRCI’NIN HABERİ

Erzurum’da müşteri olarak bindiği ticari taksi şoförüne cezaevinden yeni çıktığı korkusu vererek 150 TL”sini gasp eden E.Ç. (25) tutuklu yargılandığı Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “hürriyeti tehdit ve yağma” suçlarından 5 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

“ARACI DURDUR, SENİ İYİ BİR DÖVEYİM” TEHDİTİ

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, gasp olayı geçtiğimiz 03 Kasım 2013 günü Cumhuriyet Caddesinde meydana geldi.  Geçimini ticari taksilik yaparak sağlayan M.G.’nin kullandığı 25 T….35 plakalı araca binen 25 yaşındaki E.Ç., bir süre taksiyle gezdikten sonra, sürücü M.G.’nin 150 TL’sini gasp ettikten sonra, yüzüne yumruk atarak araçtan atlayarak uzaklaştı. Şoför M.G.’nin şikâyet üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan E,Ç. “yağma ve hürriyeti tehdit” suçlarından tutuklanarak cezaevine kondu.

ŞOFÖRÜ GASP ETMEKTEN 5 YIL 11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bu gün görülen karar duruşmasında olay günü aşırı derecede alkollü olduğunu belirten E.Ç.”Alkollüydüm, alkolün etkisiyle ne yaptığım bilmiyordum. Özür dilerim” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu E.Ç.’yi “hürriyeti tehdit ve yağma” suçlarından 5 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

 

Tutuklu E.Ç.’ye verilen cezanın temyiz aşamasını dikkate alan mahkeme heyeti tahliyesine karar verdi.