EĞİTİM Haber Girişi : 28 Eylül 2013 10:56

Tabyalardaki ders sona erdi

Tabyalardaki ders sona erdi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ”Gençliğin Ecdatla Buluşması” projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerinin tarihi Aziziye ve Nenehatun Tabyalarının bulunduğu alanda yaptığı ders sona erdii. 

"Gençliğin Ecdatla Buluşması” adı altında düzenlenen programda öğrenciler, Erzurum’un tarihi olan ve 93 Harbi diye de bilinen bu tarihi savaşın geçtiği alanlar hakkında bilgi verildi.

Tabyalarda yapılan ders hakkında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ”Bir haftadır süren bu anlamlı proje kapsamında öğrencilerimize elimizden geldiği kadar o yıllarda yaşanan tarihi olayları anlatmaya çalıştık. Bundan sonra bu tür programlarımız devam edecek. Biz bir milletiz. Güçlü olduğumuz yerde daima huzur yaşanmıştır. Zayıflık ise bizi birbirleriyle düşürünce oluşmuştur. Bizim buraya gelmemizdeki amacımız sizlere bu vatanın nasıl kazanıldığını iyi bir şekilde öğretmektir. Buradaki atmosferi yaşamanızı istedik. Bu topraklar kolay kolay kazanılmamıştır. Batıda Çanakkale’miz var Erzurum’da da Aziziye tabyalarımız var. Bizde Aziziye tabyalarımızın ön plana çıkması için elimizden geleni yapacağız. 2 yıldır planladığımız ama bir türlü hayata geçiremediğimiz hatta Gençlik ve Spor Bakanlığımıza proje olarak başvurduğumuz bu programı yaptığımız için çok mutlu olduk. Valimizin bu husustaki hassasiyetlerini ve dokunmaları, talimatları doğrultusunda bir araya geldik. Günde 4 seans halinde her seansta 200 öğrenci tabyalara getirilerek gezdirilip ders verdik. Bir hafta boyunca buraya toplam 4 bin öğrenci getirdik." dedi.

Daha sonra öğrencilere tabyaların tarihi anlatılarak Aziziye tabyası ve Nenehatun Kabri gezdirilerek şehitler için dua edildi.