SPOR Haber Girişi : 21 Mayıs 2018 10:03

'Süper'sin Erzurum

'Süper'sin Erzurum
Spor Toto 1. Lig Play-Off Final maçında rakibi Gazişehir Gaziantepspor'u penaltılarla 5-4 yenerek 17 yıl sonra Süper Lig'e yeniden merhaba dedi.
25 Mayıs 2001 tarihinde sezonun son maçını kendi sahasında 2-0 yenildiği Gaziantepspor'la oynayarak Süper Lig'e veda eden Erzurumspor, 17 yıl sonra 19 Mayıs 2018'de final oynadığı Gazişehir Gaziantepspor'u penaltılarda geçerek yeniden Süper Lig'e çıktı. 
Bursa'da oynanan final maçında 120 dakikada gol çıkmayınca penaltılara gidildi ve son atışı kurtaran BB Erzurumspor'un kalecisi Hakan, takım arkadaşlarına koşarak şampiyonluğu ilan etti. Bursa'daki Erzurumluların yanı sıra final maçını izlemek için Erzurum'dan giden dadaşlar maç sonucunu kutlarken Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, " şampiyonluğumuz inanç ve azmin zaferidir," diyerek mutluluğunu dile getirdi. 
Süper Lig'e çıkan son merdivende 120 dakika zorlu bir mücadele veren BB Erzurumspor Bursa'da oynadığı final maçında şampiyonluğu sahadaki çimlerin üzerinde kutlarken, Erzurum'da şampiyonluk sevincini ve Süper Lig heyecanını yaşayan Erzurumlu futbol âşıklarının gece yağmurunda kutlamaları görülmeye değerdi.  
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlar başlamaz, Erzurumspor için ne gerekirse yapılacağını ve kısa bir sürede Süper Lig'de yer alacağını iddia eden Başkan Mehmet Sekmen, sözünü yerine getirdi. Son 3 yılda üç kupa ile mola vermeden yukarı tırmanan BB Erzurumspor'un başarısının kolay gelmediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "birçok zorluklarla karşılaştık; ama yılmadık ve hedefimizden ödün vermeyerek bu başarıyı yakaladık." dedi.
Etiketler : erzurumspor
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.