SİYASET Haber Girişi : 20 Mayıs 2011 16:25

Stratejik Plan Yenileme Çalışmaları Başladı

Stratejik Plan Yenileme Çalışmaları Başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı Stratejik Plan Yenileme Çalışmaları Yrd. Doç. Dr. Necdet Subaşı başkanlığında Ankara Gölbaşı Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde başladı. Toplantıya katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmelerin dışında kalmamak, olayları doğru anlamak ve bütün bu olup bitenler karşısında eş zamanlı bir dikkat ve duyarlılık geliştirmek zorundayız.” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde ilki gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın stratejik planında bilgi, hizmet, eğitim, ortak bilinç gibi kavramların yanında ahlak kavramının da vurgulanması gerektiğini belirtirken, İslamofobia konusunda da uyarılarda bulundu. İnsanların zihinlerinde ve kalplerinde oluşturulan yanlış imajın silinmesi için gerekli çalışmalar yapılması gerektiğine değinen Başkan Görmez, “Yurt dışında yaşayan soydaş ve dindaşlarımızla birlikte, İslam dinini bir korku unsuru gibi gören insanlara ulaşmak için de stratejiler üretmeliyiz” dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı üst yönetimin katıldığı Stratejik Plan Yenileme Çalışmaları 31 Aralık 2011’de yayınlanacak nihai raporla son bulacak.