SPOR Haber Girişi : 27 Ocak 2014 11:58

Sporcu isyanı

Sporcu isyanı

Özelleştirme İdaresi’nin Palandöken ve Konaklı’da antrenman yapan sporcular ve onların antrenörlerinden de para talep etmesi tepkilere neden oldu. Sporcular, skandal kararı protesto etti.

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’ni uhdesinde bulunduran Özelleştirme İdaresi’nin "sporculardan da para alınacak" kararı, 22 kayak kulübü ve 300 kayakçı tarafından protesto edildi...

Özelleştirme kapsamına alınan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’ni yönetimini elinde bulunduran Özelleştirme İdaresi Genel Müdürlüğü Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkanlığı, "antrenör ve sporculardan da para alınacak" kararı aldı. Antrenman için tesisleri kullanmak isteyen sporcular olumsuz cevap alınca kararı protesto etti. Gondol liftin önünde bir araya gelen 22 kayak kulübüne mensup yaklaşık 300 sporcu ve antrenör, Özelleştirme İdaresi Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkanı Ayhan Kabaktepe’yi istifaya davet ettiler. 

Müdürlüğü Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkanlığı, antrenman için her iki merkezdeki tesisleri kullanan sporcu ve antrenörlerden ücret alınması kararı aldı. Karar bugün uygulamaya konuldu. Antrenman için Konaklı ve Palandöken’e giden aralarında milli sporcuların da bulunduğu kayakçılara tesisleri ücretsiz kullanamayacakları bildirildi. Yüzlerce sporcu bu karar üzerine antrenman yapamadan geri döndü. 

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki gondol lift önünde toplanan 22 kayak kulübünün yaklaşık 300 sporcu ve antrenörü, kararı protesto ederek, sorumlu tutukları Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkanlığı Ayhan Kabaktepe’yi istifaya davet ettiler. 

Soçhi’de yapılacak Kış Olimpiyatları’nda temsil etmeye hazırlanan Türkiye’nin Kayak Milli A Takımı’nın sporcuları da uygulama nedeniyle antrenman yapamadı. Sporcular ve antrenörler, Daire Başkanı Kabaktepe’nin keyfi bir uygulama yaptığını öne sürerek, "Sporcular ve antrenörler devlete ait tesisleri ücretsiz olarak kullanır. Uzun yıllardır uygulama böyle. Konaklı ve Palandöken dışında uygulama aynen devam ederken Erzurum’da birden ücret alınması kararı alındı. Bu hem keyfi hem de iyi niyetli olmayan bir karardır. Bu şartlarda antrenman yapamıyoruz. Yarışlara nasıl hazırlanacağız? Kararı alan Sayın Ayhan Kabaktepe, açık bir şekilde kayağa ve Erzurum’a darbe vuruyor" dediler.

Kayak kulüplerinin yöneticileri ise kararın iptal edilmemesi halinde yarışlardan çekileceklerini açıklarken, "Türkiye’nin her yerinde ücretsiz antrenman imkanı varken, Erzurum’a tek bir kayakçı bile gelmez" diye konuştular...

Antrenör ve sporcu başına günlük 35 TL’yi ödeyecek güçleri bulunmadığını anlatan antrenörler Çetin Limon ve Temel Yavuz, Özelleştirme İdaresi’nin aldığı karardan vazgeçmesini beklediklerine dikkat çekerek, "Kar amacı gütmeden, menfaat olmadan sporcu yetiştiriyoruz. Sporcular Erzurum’u temsil ediyor. Tesis ücretleri günlük 35 TL. 40 sporcum var. Hangi kulüp bunun altında kalkar. Kar amacı gütmeden bu işi yapıyoruz. Bizim amacımız turizm değil, biz sporcu yeştiriyoruz" dedi.

Orkun ÇİZMELİ / PALANDÖKEN