SPOR Haber Girişi : 27 Ocak 2014 11:42

Son kurban Niksar

Son kurban Niksar

Palandöken Belediyespor erkek voleybol takımı, seri galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Mavi Beyazlı ekip, Niksar Belediyespor’u 3-0’la geçti

Türkiye Voleybol 2. Ligi Erkekler B Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Palandöken Belediyespor, ligde fırtına gibi esmeye devam ediyor.  Sezonun ikinci yarısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor galibiyetiyle başlayan Erzurum ekibi, Antakya Belediyespor’un ardından hafta sonunda da Niksar Belediyespor’u deplasmanda 3-0 mağlup etti. 

Tecrübeli oyuncusu Sagıp Karali’den yoksun kadrosuyla Niksar’a giden Filenin Dadaşları’nda kaptan Hakan Akışık sakat olmasına rağmen bu maçta da iğneyle maça çıkarak, arkadaşlarını yalnız bırakmadı. 

Ligin zayıf ekiplerinden biri olarak gösterilse de Erzurum ekibi karşısında müthiş bir direnişy gösteren ev sahibi ekip, mücadelenin başından sonuna kadar oyuna hep ortak oldu. Karşılıklı sayıların alındığı ilk seti, son bölümlerde tecrübesini konuşturan Filenin Dadaşları 25-22 kazanarak, 1-0 öne geçti. 

Mücadelenin ikinci seti ise ilk sete oranla Erzurum ekibi adına biraz daha rahat oldu. Mavi beyazlı ekibi bu setin ortalarına kadar zorlayan ev sahibi Niksar Belediyesi, sonrasında adeta teslim bayrağı çekti. Dadaşlar, bu seti de 25-19 kazanarak, skoru 2-0’a taşıdı.

Üçüncü set ise tıpkı ilk sette olduğu gibi çekişmeli ve heyecanlı anlara sahne oldu. En azından bir set almak için istekli bir oyun ortaya koyan Niksar Belediyespor karşısında, tecrübeli oyuncularının önderliğinde skora giden Palandöken Belediyespor, seti 25-22 maçı da 3-0 kazandı. 

Palandöken Belediyespor, bu sonuçla puanını 34’e taşıdı ve ligde üçüncü sıradaki yerini korudu. 

Öte yandan haftanın en önemli maçında, ligin dördüncü sırasında yeralan Beyzaspor, evinde konuk ettiği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u heyecan fırtınası şeklinde geçen bir mücadelenin ardından 3-1 mağlup etti. K. Maraş Belediyespor, bu yenilgiyle 35 puanda kaldı ve maç fazlasıyla ikinci sıradaki yerini korudu.  

Maraş temsilcisinin aldığı bu mağlubiyet, Play Off’lara ilk iki takım arasında girmek isteyen Palandöken Belediyespor cephesinde memnuniyetle karşılandı.