GÜNDEM Haber Girişi : 18 Nisan 2018 16:03

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Seçimler 24 Haziran 2018'de

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Seçimler 24 Haziran 2018'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazartesi günü yapılmasına karar verdik" dedi.

  Genel Başkanı 'yi Cumhurbaşkanlığı si'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın bugün Beştepe'de Bahçeli'yi kabulüne ilişkin saat 15.30'da basın açıklaması yapacağını bildirmişti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen açıklama:

Sayın Devlet Bahçeli ile bugün çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi sayın Bahçeli ile çeşitli defalar bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmuştuk.

TBMM'deki grup konuşmasında ifade ettiği milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgilili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk.

7 Ağustos 2016 tarihindeki miting, milletimizin biz siyasetçilere verdiği mesajı açık bir şekilde ortaya koymuştur.

Yönetim sistemi değişikliğini Sayın Bahçeli'nin desteği ile 16 Nisan'da hayata geçirme fırsatı bulduk. Yapılacak ilk seçimlerden sonra yeni sistem devreye girecektir.

Bizim tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüte uygun bir şekilde 2019 seçimine kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur.

Sayın Bahçeli'nin yaptığı çağrıyı yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Bu teklifine olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık.

Seçim konusunu ülkemizin. gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazartesi günü yapılmasına karar verdik.(Kaynak:Sabah)

Etiketler : seçim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.