SPOR Haber Girişi : 06 Eylül 2013 11:55

Sokakta degil parkta oyna!

Sokakta degil parkta oyna!

Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan “Apartmanda Yaşa Sokakta Değil Parkında Oyna” SODES projesi kapsamında 200 çocuk futbol, voleybol ve basketbol eğitimi aldılar. Eğitimin tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende kursa katılan çocuklara saat, futbol topu ve baskılı tişört verildi. Belediye Başkanı Ali Korkut, her yaştan çocuk ve gençleri spora yönlendirmek adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Belediye Başkanı Ali Korkut, spor eğitimlerinin tamamlanması nedeniyle Hilalkent Parkta düzenlenen törende, Yakutiye Belediyesi olarak gençliğe çok yatırımlar yaptıklarını söyledi. “Apartmanda Yaşa Sokakta Değil Parkında Oyna” projesi çerçevesinde 200 çocuğa spor temel eğitimi verildiğini belirten Ali Korkut, “Sporun her dalında çocuklarımıza, gençlerimize elimizi uzatıyoruz. İstiyoruz ki, Erzurum’un çocukları sporun her alanında var olsunlar, istiyoruz ki halkımızın her kesimini, zenginini ve dar gelirlisini sporun her alanında buluşturabilelim. Yeni değerler ile yeni başarılara ulaşalım. Erzurum, sporun değişik dallarında büyük sporcular yetiştirebilsin. Bunun için yatırım yapıyoruz, bunun için emek ve para harcıyoruz” dedi.

Ali Korkut, kayak, futbol, judo, boks, yüzme, voleybol ve basketbolda eğitim kursları düzenlediklerini hatırlatarak, bazı dallarda başarıların geldiğini söyledi. Judo ve boksta madalyalı sporcu yetiştirdiklerini anımsatan Korkut, “Çocuklarımızın ihtiyacı olan spor malzemelerini sağlıyoruz. Onları evlerinden alarak yine evlerine bırakıyoruz. Hoca temin ediyoruz” dedi. “Apartmanda Yaşa Sokakta Değil Parkında Oyna” projesi çerçevesinde 381 bin lira harcandı.

SODES destekli projemiz çerçevesinde 7 halı saha, içerisinde basket ve voleybol sahaları olan2 semt sahası, 4 oyun alanı yapıldı. Proje kapsamında 50 basketbol, 50 voleybol, 100 futbol dallarında olmak üzere 200 çocuğa kurs verildi. Kursun tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende kursiyerlere kol saati, futbol topu ve baskılı tişört hediye edildi. Özellikle futbol topu için çocuklar yoğun ilgi gösterdiler.