ERZURUM Haber Girişi : 05 Aralık 2013 19:21

Soğuk hava pazarcıları vurdu

Soğuk hava pazarcıları vurdu

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava, Erzurum’da pazarcıları olumsuz yönde etkiledi. 

Yakutiye ilçesinde Perşembe günleri kurulan halk pazarında esnaf, soğuk ve kardan nasibini aldı. Pazarcılar üşümemek için tezgahların yanında yaktıkları ateşte ısınırken, alışverişe gelen vatandaşlar da kendilerine eşlik etti.

Sebze ve meyve satan pazarcılar soğuk hava ve kardan daha çok etkilendiklerini belirttiler.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde aşırı soğuklar etkisini artırmaya başlarken, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta sıfırın altında 19 derece olarak ölçüldü. 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu’da soğuk hava etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 19, Ardahan’da 17, Erzurum’da 14, Ağrı’da 10, Erzincan’da 9, Iğdır’da 5 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Iğdır ve Erzincan’da 5, Erzurum ve Kars’ta 3, Ardahan’da 2 ve Ağrı’da 1 derece olması tahmin ediliyor.

Aşırı soğukların yaşandığı Erzurum’da dar gelirli ailelerin en ucuz yakacağı ise tezek. Tezekle ısınan aileler, “Erzurum’da kış uzun. Odun ve kömür almak ise pahalı. Bizler de tezek yakarak ısınmaya çalışıyoruz” diye konuştu.