GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ekim 2013 11:32

Siz devletin gülen yüzüsünüz

Siz devletin gülen yüzüsünüz

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2013-2014 eğitim dönemi görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenin de öğrencilere seslenen Vali Altıparmak, “ Sizler seçilmiş insanlarsınız. Devletin ve milletin yüz akısınız. Sokakta, sınır kapısında devletin, milletin şefkatli, gülen yüzüsünüz. Yüzünüzü asmayın. Görevinizi yaparken empati yapın”dedi.Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2013-2014 eğitim dönemi 300 öğrenci ile başladı. 

Erzurum PMYO 2013-2014 yılı yeni eğitim dönemine görkemli bir törenle başladı.

PMYO spor salonunda düzenlenen törene Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Polis Okulu Müdürü Abdullah Şahin, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Muammer Yaylalı, İlçe kaymakamları, İl müftüsü, meclis başkanı, kamu müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri ve PMYO öğrencileri katıldı.

SİGARA PAKETLERİNİ ÇÖP 

KUTULARINA BIRAKTILAR

Yeni eğitim dönemi açılışında polis okuluna katkı yapan kişi ve kuruşlara plaket verildi.

“Sağlıklı Bir Hayat İçin Sigarayı Çöpe At’ kampanyası dahilinde 15 öğrenci sigarayı bırakacaklarına söz vererek ceplerindeki sigara paketlerini çöpe atarak sigara içmeyeceklerine söz verdiler.

Törende Spor kompleksi, Nenehatun Kültür Odası, Efem Çay bahçesi ve atış Poligonlarının açılışı için kurdele kesildi. Daha sonra silah takımı, Türkiye Karate Milli takımı ve folklor takımı gösterileri gerçekleştirildi.

Okula başlayan birinci sınıf öğrencileri için kurban kesimi yapıldı ve ardından il Müftüsü Hasan Çınar tarafından toplu olarak dua edildi.

Yeni eğitim dönemi açılış töreninde konuşma yapan Polis Okulu Müdürü Abdullah Şahin, ”Polis Meslek Yüksek Okulumuzun 2013-2014 Eğitim-Öğretim dönemi açılış törenimizi onurlandırdığınız için şükranlarımı sunuyorum. Sevgili öğrencilerim açılışını yapacağımız tesislerimiz ve eğitim-öğretim yılımız hepimize hayırlı olsun. Öncelikle PMYO’ya maddi manevi destekleriyle hiç yalnız bırakmayan başta sayın valim olmak üzere, kamu ve özel sektörümüze, belediyelerimize, iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve fedakar Erzurumlulara teşekkür ediyorum. Okulumuzda geçireceğiniz zamanı en etkili ve en verimli şekilde değerlendirerek, içinden geldiğiniz milletinize, gurur ve kibirle yukarıdan bakarak değil, sevgi, saygı ve tebessümle hizmet etmeyi öğreneceğimiz bir süre olarak değerlendiriniz. Eğer kendinizi bedensel, zihinsel ve ruhsal bütünlük içinde yetiştiremezsiniz bilgisizlikten ve kişiliksizlikten dizinizin dermanı kesilir. Zaman gelir kendinizi kavgaların, kargaşaların tarafı bulursunuz. Zaman gelir iradesizliğinin, hislerinizin, menfaatlerinizin ve zevklerinizin esiri kurbanı olarak bir rüşvet çarkının veya mafyanın, fuhuş, çek, senet, hırsızlık çetelerinin maşası haline gelirsiniz. Önce onurunuzu, şerefinizi daha sonra mesleğinizi, ailenizi, dünyanızı, ahiretinizi her şeyinizi kaybedersiniz. Onun için her gün biraz daha iyiye prensibiyle devamlı öğrenmeyi ve bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişiminizi devam ettiriniz. Tarafsızlık, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı, demokrasi, hesap verebilirlik ve şeffaflık gibi kurumsal değerlerimizi okulda tam hazmederek yaşantımızın esası haline getiriniz ki kadroya çıktığınız zaman zorlanmayasınız. Emniyet Teşkilatı, polis olarak amacımız ülkemizde ve dünyada barışı karakterimiz haline getirmektedir. Onun için kendi ailemizi çocuklarımızın geleceğini haz ve zevklerimizi menfaat beklentilerimizi, endişelerimizi, korkularımızı bir kenara bırakarak, bütün yüreğimizi ortaya koyarak milletimizin her ferdinin emniyet ve asayişini sağlamak, güzel ülkemizi huzur ve mutluluk limanı haline getirmek için ilim ve teknolojiyi en üst seviyede kullanarak vatandaşlarımızla bütünleşmeyi ve iletişimi hedefleyerek sabırla, ümitle, şevkle çalışacağız. Ancak bu vesileyle ifade etmek istiyorum ki bütün iç ve dış düşmanlarımız çete ve mafya bozuntuları, her türlü yasa dışı oluşumlar ve bu milletin emniyet ve asayişine, kamu düzenine, hukukun üstünlüğüne, demokrasimize, kardeşliğimize ve barışımıza uzanan her türlü kirli eller ve kem gözler bilsinler ki bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları bizi asla yıldıramayacak, sindiremeyecek ve korkutamayacaklar. Tam aksine milletin emniyet ve asayişi barış ve kardeşliği için sadece polis veya asker değil bütün bir millet bu vatan için her şeyini feda ettikten sonra ‘ Vatan Sana Canım Feda’ diyerek şehadet şerbetini içmek, Mevlana’nın dediği gibi sevgiliye kavuşmak olacaktır. “ dedi.

VALİ ALTIPARMAK: YÜZÜNÜZÜ 

ASMAYIN. GÖREVİNİZİ YAPARKEN 

EMPATİ YAPIN”

2013-2014 eğitim döneminde öğrencilere ilk dersi veren Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak,” 2013-2014 Eğitim- Öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Öncelikle tabi ki eğitim alanında olsun fiziki şartlarda olsun teknik olsun polisimizin emniyeti teşkilatının kat ettiği yolu sizlerle tanıma imkanı buldum. Bunlardan en önemlisi de bu arkadaşların hem iyi anlamda hem kişisel anlamda tanıma fırsatı buldum. Bugün Türkiye’de yüzlerce kişi polis olmak için başvuruyorlar. Siz onların arasından seçilmiş olarak geldiniz buraya. Sizler seçilmiş insanlarsınız. Devletin ve milletin yüz akısınız. Sokakta, sınır kapısında devletin, milletin şefkatli, gülen yüzüsünüz. Yüzünüzü asmayın. Görevinizi yaparken empati yapın.” şeklinde konuştu. 

TERİHİ YERLERİ GEZİN KAYAK 

YAPMAYI ÖĞRENİN

Vali Altıparmak PMYO öğrencilerine ilk derste kitap okumaları çağrısında bulundu. Ayrıca öğrencilerden yaşadıkları, eğitim gördükleri şehrin tarihi, kültürel mekanlarını gezip tanımalarını ve kayak yapmayı öğrenmelerin istedi.

Konuşmaların ardından davetlilere verilen kokteyle tören sona erdi.

Levent AKPINAR/Palandöken