GENEL Haber Girişi : 10 Eylül 2018 14:25

Siyaset kriz dinlemiyor!

Siyaset kriz dinlemiyor!
AK Parti-MHP seçim ittifakı Erzurum'da nasıl işleyecek?
Küresel güçlerin Türkiye üzerine kurdukları oyunlar ve buna bağlı doğan ekonomik krize rağmen, hem sokaktaki vatandaş hem de parti merkezleri yaklaşan yerel seçimlere odaklandı.
AK Parti ve MHP il başkanları ne diyor?
Herkesin cevabını merakla beklediği bu soruyu biz de AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'e ve MHP İl Başkanı Naim Karataş'a sorduk. Onların da gözü kulağı parti merkezlerinde.
Kulislere yansıyan haberler gösteriyor ki...
Siyasi teamüllere göre, AK Parti-MHP seçim ittifakında, Erzurum özelinde büyükşehir adayı AK Parti'den, en az beş ilçe belediye başkan adayı da MHP'den gösterilecek.
Formül arayışı sürüyor
Geçtiğimiz genel seçim öncesinde oluşan ve sonrasında da devam eden AK Parti-MHP ittifakı, 31 Mart yerel seçimlerinde de seçmenle buluşacak. Gerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar, gerek MHP lideri Devlet Bahçeli'nin net tavrı ve nihayet yapılan yasal düzenleme gösteriyor ki, bu ittifak ülke genelini kapsayacak. Ancak cevabını henüz bulmamış olan soru şu: Nerelerde hangi partinin adayı gösterilecek?
Başka İhtimal Kulislere yansıyan bilgiler gösteriyor ki, büyük ihtimalle iki parti arasında yapılacak seçim ittifakında, öncelikle partilerin il ve ilçelerde aldıkları oy ele alınacak ve gösterilecek adaylar bu kritere göre belirlenecek. Ancak aynı kulislerde bir ihtimal daha yüksek sesle dillendiriliyor. Buna göre de, AK Parti, daha önce seçim kazandığı kimi yerlerde MHP'li adayı destekleyebilecek. 
İl başkanları da merak içinde
Peki Erzurum'da durum ne olur? Bu soruya cevap ararken hem AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'le, hem de MHP İl Başkanı Naim Karataş'la gö- rüştük. Her iki başkan da bu konuda alınmış bir karar ya da istişare olma- dığını söyledi.Öz de, Karataş da önü- müzdeki günlerde bu türden sorulara genel merkez özelinde cevap arana- cağını, oradan çıkacak kararların dışındaki temenni ya da yorumların sağlıklı olmayacağını söyledi.
Her iki parti de Erzurum'u istiyor
MHP lideri Bahçeli, İstanbul, Ankara ve İzmir'de, AK Parti'nin büyükşehir adaylarının destekleneceğini söyledi. Peki bu üç şehrin dışındaki büyükşehirlerde durum ne olacak? Örneğin, AK Parti'nin her seçimde birinci, MHP'nin de ikinci olduğu Erzurum'da büyükşehir başkan adayı AK Parti'den mi gösterilecek, MHP'den mi? Partilerin seçim hazırlıklarının hızla sürdüğü bu günlerde, her iki partinin tabanı da Erzurum'u istiyor ancak edinilen bilgiye göre, şimdilik her iki parti de bu konuda son sözü söylemedi.
Tabanda Sekmen sesleri yükseliyor
AK Parti genel merkezine yakın çevre- lerde dillendirilen iddia ise şu: 31 Mart mahalli seçimlerinde, ittifakın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti'den olacak, o isim de Mehmet Sekmen'den başkası değil. Bu iddia, gönlünde adaylık yatan kişilerin canını sıksa da, parti tabanında hızla kabul görmeye başladı.




 




 



Etiketler : Siyaset
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.