GÜNCEL Haber Girişi : 31 Ekim 2008 10:39

Sivas'tan ilk Hacı Kafilesi dualarla ugurlandı

Sivas'tan ilk Hacı Kafilesi dualarla ugurlandı
Kutsal topraklara yolculuk başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve acenteler aracılığıyla Sivas'tan hac vazifesi için kutsal toprakları ziyaret edecek olan bin 286 hacı adayının ilk kafilesi bugün yola çıktı.

Hac ibadetlerini yerine getirmek için aylardır hazırlık yapan 184 hacı adayı dualarla önce Sivas terminalinden havaalanına, oradan da havayolu ile Cidde'ye uğurlandı. Hacı adayları için ilk tören Sivas Otobüs Termineli'nde düzenlendi. Mahşeri kalabalğın yaşandığı uğurlama töreninde sevinç gözyaşları döküldü, Kur'an ve ilahiler okundu. Hacı adayları ve yakınları bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Hacca gitmek için yaklaşık 750 bin başvurunun olduğunu belirten Sivas İl Müftüsü Mustafa Balık, mecburi kota gereği bu sayının sadece onbirde birini kutsal topraklara gönderebildiklerini söyledi. Çekilen kurada çıkmayanların yeni yönetmelik gereği her sene başvuru yaparak kuraya dahil olmaları gerektiğini söyleyen Balık, "Eğer kuraya katılanlara sıra verirsek bu vatandaşlarımıza sıra 11 yılda bir geliyor. Bu yüzden 11 yıl beklemek yerine her sene müracaatla başvurup kuraya katılmaları gerekmektedir. Sivas'tan bu sene 7 binin üzerinde başvuru yapıldı. Bugün 184 kişilik ilk kafilemizi kutsal topraklara yolcu ediyoruz." dedi.

Kurada çıkmayanların üzülmemesi gerektiğinin altını çizen Balık, hacı adaylarının artık Sivas'tan direk uçakla Suudi Arabistan'a gidebildiklerini söyledi.

Sivas'tan Diyanet aracılığıyla kutsal topraklara gidecek ikinci kafile, 2 Kasım 2008 tarihinde, 170 kişilik son kafile ise 4 Kasım 2008 tarihinde yine müftülüğün organizesiyle uğurlanacak. Birinci kafile havayolu ile Cidde'ye kadar seyahat ederken, ikinci kafilenin Sivas'tan uçakla Medine'ye ineceği öğrenildi. Kutsal topraklara Sivas'tan ilk giden kafilenin 15 Aralık 2008 tarihinde, ikinci kafilenin 18 Aralık 2008'de ve üçüncü kafilenin ise 20 Aralık 2008 tarihinde Sivas'a döneceği belirtildi. (CİHAN)