EKONOMİ Haber Girişi : 26 Mart 2009 11:08

Sivas Müftülüğü Aile ve Rehberlik bürosundan Panel

Sivas Müftülüğü Aile ve Rehberlik bürosundan Panel

   

 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sivas İl Müftülüğü Tarafından  Atatürk Kültür Merkezinde ?İslam?da Kadın Hakları? konulu panel düzenlendi.
 

 
Panele konuşmacı olarak büroda görevli Müftü Yardımcısı Ayten KOÇ ?İslam da Kadın Hakları? konulu, Kur?an Kursları Müdürü Şehri KARACOŞKUN  ?İslam ve Kadın? konulu, Vaize Firdevs TEKİN KÜFEKCİ ?Evlilik ve Sorunları? konulu birer konuşma yaptılar. Vaiz Nizamettin KARATAŞ tarafından güncel sorular bağlamında ?TALAK? konusunda sunum yapıldı. Halkın düzenlenen panele ilgisinin yoğun olması sebebiyle sabahın erken saatlerinde salon doldu taştı.

İkinci program yerel Televizyon kanalı olan Kanal 58? de Vaiz Nizamettin KARATAŞ tarafından sunuculuğu yapılan ve konuşmacı olarak Müftü Yardımcısı Ayten KOÇ ve Vaize Firdevs TEKİN TÜFEKCİ? nin katılımıyla ?İslam?da Kadın Hakları? konulu program düzenlendi.
 
 
Etkinlik Çerçevesinde Vaize Firdevs TEKİN TÜFEKCİ tarafından Kur?an Kursu Öğreticilerine yönelik olarak ?Evlilik ve Sorunları? konulu seminer verildi. Ayrıca yerel televizyonlardan SRT? de ?İslam ve Kadın? Kanal 58? de ?Evlilik ve Sorunları? konulu programlar düzenlendi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Valilikte oluşturulan Kadın Platformuna Müftü Yardımcısı Ayten KOÇ, İl Protokolü eşleri ve Sayın Valimiz Veysel DALMAZ Beyin Eşi Sıdıka DALMAZ hanımefendinin katılımıyla Cezaevi, Huzurevi, Şehit Aileleri, Engelli Aileleri ziyaret edildi. Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kadın Şenliğine iştirak edildi. Aile ve İrşat Bürosu tarafından Dünya Kadınlar günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler yerel tv ve yazılı basında geniş yer aldı.