ASAYİŞ Haber Girişi : 03 Kasım 2018 09:16

Silopi'de terör operasyonu: 8 terörist öldürüldü

Silopi'de terör operasyonu: 8 terörist öldürüldü
İçişleri Bakanlığı, Şırnak ilinde terörle mücadele operasyonları kapsamında yapılan faaliyetlere ilişkin bir açıklama yayımladı.

İçişleri Bakanlığı, Şırnak'ta başlatılan Hançer-6 Operasyonu'nda bir mağara içinde tespit edilen 8 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini, il genelinde 31 Ekim-2 Kasım 2018 tarihleri arasında icra edilen operasyonlarda ise 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında, "İl Jandarma komutanlığınca, 2 Kasım 2018 tarihinde başlatılan Hançer-6 Operasyonu'nda, Silopi ilçesi Cudi Dağı Helenepir Tepe kırsalında bulunan bir mağarada 8 terörist tespit edilmiş olup; mağaraya yapılan operasyonla 8 terörist silah, techizat ve yaşam malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

İl genelinde 31 Ekim-2 Kasım 2018 tarihleri arasında icra edilen operasyonlarda; 1'i sağ, 17'si ölü olmak üzere toplam 18 teröristin etkisiz hale getirildiğinin aktarıldığı açıklamada, "31 Ekim 2018 tarihinde Güçlükonak ilçesinde ölü olarak ele geçirilen Kemal Bagok kod adlı Lokman Genç adlı teröristin 4 Ekim 2018 tarihinde Mardin ili Dargeçit ilçesinde meydana gelen ve 8 askerin şehit edilmesi ile sonuçlanan olayın failleri arasında bulunduğu tespit edilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.(iha)


Etiketler : terör
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.