EKONOMİ Haber Girişi : 18 Nisan 2009 23:47

Siirt Müftülüğünden Kan Bağışı

Siirt Müftülüğünden Kan Bağışı

Siirt?te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Din görevlileri kan verdi. Çarşı Camii alt kısmında düzenlenen kampanyaya Din görevlileri büyük ilgi gösterdi. Kan vermek için sıraya giren din görevlileri dağıtılan formları doldurduktan sonra birer ünite kan verdi. 

 

      Kan bağışı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Mahmut GÜRLEN, bu yıl 21.si kutlanılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kan bağış kampanyası düzenlediklerini söyledi. 

 

 

 

        İl Müftüsü Mahmut GÜRLEN, kan bağışının din ve sağlık açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Kan bağışı çok önemli bir insanlık görevidir. İnancımız gereği bir insana hayat veren insanlığa hayat vermiş gibidir. Bu sebeple bağışlanan kan ile bir insanın hayatının kurtulması bizim için en büyük mutluluktur. Kan Allah?ın bir nimetidir. Sevgili Peygamberimiz? de kan aldırmayı tavsiye etmiştir. Kan veren insanın hiçbir kaybı olmuyor. Sağlık ve sevap açısında insanın kazancı olmaktadır." diye konuştu. 

  

Siirt Müftülüğü ile Kızılay Siirt Şubesi arasında düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına Siirt Merkez ve Köylerde Görev  yapan Din Görevlileri ile Kur?an Kursu öğrencileri katıldı. Kampanya 2 gün sürecek.