GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mayıs 2016 10:56

ŞİİRLERİ İLE hayata tutunuyor

ŞİİRLERİ İLE hayata tutunuyor
Yüzlerce yayın evi ve şairin eserleriyle yer aldığı Erzurum Kitap Fuarı'nda doğuştan engelli ve böbrek hastası genç şair Murat Sarıoğlu Vuslat-ı Dem adlı şiir kitabıyla ilgi odağı oldu.
Ramazan KARATAŞ

 GEÇTİĞİMİZ hafta açılan Erzurum Kitap Fuarı'nda doğuştan engelli  ve böbrek hastası olan Murat Sarıoğlu Erzurumlu kitap severlerden yoğun ilgi gördü.Fuar alanında bulunan küçük ve mütevazi standa gelen vatandaşlar engelli şairin imzaladığı şiir kitabını satın alırken kendisiyle  hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

TEKERLEKLİ sandalyede böbrek nakli bekleyen genç şair Murat Sarıoğlu'unun şiir kitabının ilk baskısıkısa sürede yüzlerce vatandaştan talep gördü. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin sponsor olduğu ve Zafer Ofset'in kitabın 1000 adetlik ilk baskısına destek verdiği Vuslat-ı Dem adlı şiir kitabı fuarın ilk günlerinde tamına yakını satıldı. 

O doğuştan engelli,kendisi gibi iki kardeşi de engelli ama şiirleri kendisine umut oldu.Yazdığı şiir kitabında Peygamber sevgisini, memleket sevgisini, Erzurum'u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı , İbrahim Hakkı Hz , Alvarlı Efeyi, Toparlak Baba'yı , hayatı sevgiliyi, özlemi, mutsuzluklar içinde mutlu olmayı  konu etti ve  18 yıllık zorluklarla dolu  yaşam mücadelesinde hayata hiç küsmedi.
Minik şair, ''Altı yaşına kadar 9 defa ameliyat oldum.İlkokul ikinci sınıfta böbrek rahatsızlığım başladı, önceleri ilaç tedavisi ile idare ediyordum.İlerleyen dönemlerde böbrek yetmezliğim başladı.Geçirdiğim kronik böbrek hastalığı nedeniyle  öğrenimine ara vermek zorunda kaldım.Okuma aşkıyla yanarak liseyi dışarıdan bitirdiDört yıldır böbrek nakli bekliyorum.Yaşadıklarım benim için bir imtihan Rabbim bana vermiş.Ben zor anımda şükrettim ve Allah'ıma sığındım.
İnsan sahip olduklarıyla değil  sahip olamadıklarıyla mutlu olmalıdır.Yani mutsuzluğun içinde mutluluğu bulmalıdır, sözleriyle kendine  moral veren böbrek hastası engelli şair desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyor. Çıktığım bu yolda umutlarıma ışık tutan beni yalnız bırakmayan başta Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve başkan Mehmet Sekmen'e fikirlerime güç katan aileme teşekkürü borç bilirim'' dedi.
Erzurum Kazım Yurdalan Mahallesi'de ikamet eden engelli şair, Sarıoğlu ailesinin 5 çocuğundan ikincisi.16 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşi de engelli olmasına rağmen  hayata hiç küsmedik ailece Rabbimiz'e şükür ediyoruz'' dedi. Genç şair gibi engelli olan iki kardeşinden biri yatağa mahkum diğeri ise ilk okula gidiyor,diye konuştu. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.