GENEL Haber Girişi : 06 Haziran 2018 10:24

SGK’dan kolaylıklar

SGK’dan kolaylıklar
SGK’ya borçlu olan şirketin yapılandırmaya başvurmamasına rağmen, ortakların kendi hisselerine düşen borçları için talepte bulunmaları geçerli kabul edilecek.
SGK, geçmiş yıllarda yapmış olduğu borç yapılandırması ve affında yaşanan aksaklık ve tereddütlerden hareketle uygulamaya işlerlik kazandırmak ve amaca uygun azami faydanın sağlanması için başta şirket ortakları olmak üzere iş yeri sahiplerine ekstra inisiyatif gösterecek düzenlemelere yer verecektir. Buna göre; SGK’ya borçlu olan şirketin yapılandırmaya başvurmamasına rağmen, ortakların başvuru süresi içinde kendi hisselerine düşen borçları için yapılandırma talebinde bulunmaları hâlinde önceki yapılandırmalardan farklı olarak artık bu talepler de geçerli kabul edilecektir. SGK’ya borçlu olmalarına rağmen, yapılandırma başvurusunda bulunmayan şirketlerin, şirket ortaklığı/şirket müdürlüğü/yönetim kurulu üyeliği (vb.) sona erenlerin sorumlu olduğu dönemlerden kaynaklanan borçları için yapılandırma başvuru süresi içindeki talepleri kabul edilecektir. Şirketin, süresi içinde yapılandırma talebinde bulunmasına rağmen, ortağın yine de ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar, kendi ortaklığından kaynaklanan borcu için yapılandırılma talebinde bulunması hâlinde bu talep kabul edilecektir. Şirketin ve ortağın borçlarını muntazam ödeyerek bitirilmesi durumunda, ortaktan mükerrer olarak tahsil edilen tutar iade edilecektir. Gerçek kişi işverenliğinden kaynaklanan, kapsama giren borçlarını başvuru süresi içinde yapılandırma talebinde bulunan borçlunun, ortağı veya kanuni temsilcisi olduğu şirketten kaynaklanan borcunu ilk taksit ödeme süresinin sonuna kadar yapılandırma talebinde bulunması hâlinde, yapılandırma talebi kabul edilecektir.(iha)
Etiketler : sgk
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.