GÜNDEM Haber Girişi : 29 Eylül 2016 10:01

Şeytan tuzağı: Bonzai

Şeytan  tuzağı: Bonzai
Dünyada en zararlı maddeler arasına giren ve ülkemizde Bonzai adı ile bilinen sentetik uyuşturucunun kullanımındaki artış aileleri endişelendiriyor.
Aşırı bağımlılık yarattığı için uyuşturucu tacirleri tarafından tercih edilen Bonzai, beyin hücrelerinde kısa zamanda hasara yol açarak ani kalp durmalarına neden oluyor. Narkotik tarafından da en tehlikeli zehir olarak tanımlanan ve geçici felç ile birlikte ölümlere neden olan Bonzai kullanımına, son günlerde Erzurum'da da rastlanması aileleri tedirgin ediyor. 
Halk günü toplantısında, uyuşturucu batağındaki milli boksör oğlu için yardım isteyen baba, bu dramın son örneklerinden biri?
17 yaşındaki oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyen ve Halk Günü Toplantısı'nda Vali Vekili Gürbüz Karakuş'tan yardım isteyen baba Selçuk Yılmaz'ın feryadı salonda bulunanların duygulanmasına neden oldu. 
10 yıldır boks yapan ve milli olan oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyen Yılmaz, genç yaştaki oğlunun uyuşturucuya alışmasıyla liseyi ve boks sporunu bıraktığını söyleyerek, "17 yaşındaki milli sporcu oğlumu uyuşturucuya kaptırdık. Başa çıkamıyoruz. Çocuğumun durumu iyi değil. Sabah kalkıp bonzai denilen zehri içiyor, akşama kadar eve gelmiyor. Biz onu ya inşaatlardan ya da yollardan bulup getiriyoruz. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Durumu Emniyet Amiri'ne söyledim. O da uyuşturucuyla mücadeleye yönlendirdi. Oraya da gitmiyor. Annesinden para alarak gidip o uyuşturucudan bulup içiyor,"dedi. Oğlunun tedavisi için de yardım isteyen Selçuk Yılmaz, "tedavisi için Erzurum'da böyle bir imkân yok, sadece İstanbul'da varmış. Siz büyüklerimiz bizlere yardımcı olun," diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.