ERZURUM Haber Girişi : 14 Ağustos 2017 00:45

Sekmen'den çifte müjde

Sekmen'den çifte müjde
Hilalkent'te fabrika açılacak, Tebrizkapı'ya valilik ve belediye binaları yapılacak.
Erzurum'a geldiği günden beri gece gündüz demeden çalışan ve yeniliklere  imza atarak şehrin çehresini değiştiren Başkan Mehmet  Sekmen iki yeni  projenin müjdesini verdi. Başkan Sekmen, ''Hilalkent'te fabrika açılacak, Tebrizkapı'ya valilik ve belediye binaları yapılacak'' dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilen Kavak Kent Konutları'nın temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, yeni valilik ve büyükşehir belediye binalarının Tebrizkapı da yapılanacağını açıkladı.
Eskiden Erzurum'un şehir merkezinin Tebrizkapı olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen yaptığı konuşmada, ''Narmanlı Camisi ile Yeşil Yakutiye Konutları'nın arasında bulunan alana büyük bir meydan yapacaklarını ve bunun yanında da valilik ve belediye binalarının mevcut yerlerinden taşınarak buraya konumlandırılacağını söyledi. 
Göreve geldiği günden bugüne kadar şehirleşmeye büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yatırımlara aralıksız devam ediyor. 
Başkan Sekmen, ''Ben belediye başkanlığı için buradan aday olduğum zaman bana vatandaşlardan bazıları, 'başkanım doğuya mı hizmet edeceksiniz, batıya mı' diye sordular. Dedim ki bu ne demek! Biz İstanbul'da vazife yaparken 'siz nerelisiniz' dediklerinde, Erzurumlu diyorduk, bize 'siz zaten doğulusunuz' derlerdi. Böyle bir doğu biliyorum. Ayrıca dediler ki 'şehrimizin doğusuna pek fazla hizmet gitmez, batısına doğru gelişme devam eder' diyenlere, böyle bir şey olur mu? Şehir bir bütündür şehrin doğusu batısı olur mu, diye düşünmüştüm."
Hakikaten buralara geldiğimiz zaman şehrin doğusunun çöküntü alanlarından oluştuğunu gördük. Buraların ihmal edildiğini gördük, buraların bakımının yapılmadığını gördük. Şehrimizi dönüştüreceğiz, şehrin doğusunu yeniden ihya edeceğiz. Biz şehrin tamamına hizmet için varız.
Yeni valilik binasının Yeşil Yakutiye Konutları'nın önüne yapma kararının alındığını söyleyen Sekmen,  "biz de belediyeyi oraya yapacağız. Yakında Veyisefendi'de konutları başlatıyoruz. Yani Mahallebaşı ve üst kısmı oralara da başlayacağız ve yeni bir şehir oluşturacağız" dedi.
Sanayi Bölgesi'nin de kaldırılacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Narmanlı Cami ile Yeşil Yakutiye konutları arasında 70 dönüm şehir meydanı olacak. Yeni bir şehir olacak eskiden Erzurum'un şehir merkezi Tebriz Kapı'ymış. Tekrar Tebriz Kapı'yı ve o bölgeyi şehir merkezi yapacağız. Hilalkent'ten de oraya ulaşım aynı anda olacak Aziziye'den de ulaşım aynı olacak ve böylece şehir merkezini inşallah oraya taşımış olacağız şehir yeniden gelişecek. Sanayi bölgesini de kaldırıyoruz. Hilalkent'in hemen alt tarafına taşıyacağız" dedi. 
Hilalkent'in  arka tarafında Erzurum ekonomisine  ve istihdamına büyük bir güç katacak fabrikaların yapımının başlanacağını söyleyen Başkan, bunu birkaç gün içerisinde sayın Başbakanımız Binali Yıldırım açıklayacak. Fabrikaların yapımı başlayacak, onlar başladığı zaman zaten buralar kendiliğinden yeni bir değer kazanacak ve birçok kardeşimiz, evladımız buralarda iş imkânı bulunacak. Artık bu şehir göç veren değil göç alan şehir konumunda olacak'' diye konuştu.

Etiketler : mehmetsekmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.