KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 08 Temmuz 2015 15:19

SEKMEN: "TİYATRO İLE GELENEKSEL KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ"

SEKMEN:
- Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile geleneksel kültürün yaşatıldığını söyledi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile geleneksel kültürün yaşatıldığını söyledi. 
Şehir Tiyatrosu bünyesinde kurulan Sanat Otobüsü'nün kent merkezi ve ilçelerdeki sosyal ve kültürel hayata renk kattığını ifade eden Başkan Sekmen, Geleneksel Türk seyirlik sanatlarının sanatçı açısından bir meslek ve uğraş olmanın yanı sıra, hitap edilen kitle açısından da önemli bir öğrenme şekli olduğunu
bildirdi. Kültürel kimliğin önemine dikkati çeken Sekmen, "Bir toplumun kültürel kimliğinin oluşumu ve gelişiminde kullanılan dil ve yansıtılan duygu büyük bir önem taşımaktadır. İzleyiciye sunduğumuz tiyatro gösterileri; çok yönlülüğü, köklülüğü ve tüm renkleriyle Türk toplumsal yaşantısını içermektedir" dedi. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Geleneksel Türk Tiyatrosu'nu Erzurum halkının kalbinde yer etmesi için gerekli tüm imkânları halkımıza seferber ediyoruz. Sanat Otobüsü'nde Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir ilçede ve mahallede oyunlarımız sahneleniyor. 'Gelenekten Geleceğe Ramazan Geceleri' gösterilerini izleme imkânı bulamayan halkımıza bizzat giderek onları da bu şölenden mahrum bırakmıyoruz. Kültürel mirasımız olan ve Geleneksel Türk Tiyatro motiflerini içinde barındıran tiyatromuz her yerde şehrimizin sosyal yaşantısına katkı sağlayacak."
SANAT OTOBÜSÜ İLÇELERDE
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı da, Ramazan süresince gidilen; ilçe ve mahallelerde tiyatro ekibine yoğun bir ilginin gösterildiğini ifade etti. Genel Sanat Yönetmeni Çılgı, "Tiyatro geçmişten günümüze kadar gelen bir mirastır. Bu mirası Erzurum halkına daha yakından sunmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. İlçe ve mahallelere götürdüğümüz oyunlarla geleneğimizi geleceğe taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 'Gelenekten Geleceğe Ramazan Geceleri' tiyatro gösterisinin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini hatırlatan Çılgı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Erzurum Şehir Tiyatrosu'na her türlü desteği sağladığını, sanat camiasının kendisine teşekkür ettiğini ifade etti. Bu arada, mobil sahne özelliği taşıyan 'Sanat Otobüsü', Ramazan ayında Erzurum'un ilçe ve mahallelerinde sahnelediği 'Gelenekten Geleceğe Ramazan Geceleri' gösterileriyle izleyicilere keyifli dakikalar yaşatıyor. Gösterilerde Hacivat-Karagöz, Pişekar-Kavuklu, Meddah, Gölge Oyunları, Tuzsuz Deli Bekir, Laz, Arap bacı gibi Türk Tiyatro motiflerinin yansıtıldığı oyunlar da yer alıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.