GENEL Haber Girişi : 16 Temmuz 2018 10:17

Şeker işçileri ortada kaldı

Şeker işçileri ortada kaldı
Erzurum Şeker Fabrikası’nda çalışan 100’e yakın işçiye kapı gösterildi.
Bir süre önce özelleştirilen Erzurum (Ilıca) Şeker Fabrikası işçileri ortada kaldı. Fabrikada çalışan 49’u güvenlik, 93’ü taşeron olmak üzere toplam 142 personelden yaklaşık 45 tanesiyle çalışma kararı alan firma, geriye kalan 100’e yakın personele tazminatsız kapıyı gösterdi.
Geçtiğimiz hafta Erzurum’a gelerek çalışanlarla toplantı yapan firma yetkilileri, sözleşme yapmadıkları 100’e yakın personele bugün (Pazartesi) itibariyle iş akitlerinin fesh olduğunu ve işe gelmemelerini söylediler. 
Uğradıkları haksızlık karşısında ne yapacaklarını şaşıran işçiler, “Özelleştirme kararı alındıktan sonra ilk taahhütlerden biri çalışanların mağdur olmayacağı yönündeydi. Ancak seçimden sonra devir işlemlerinin yapılmasıyla birlikte ilk darbe çalışanlara vuruldu. Bizlere söz veren siyasileri ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dediler.
Fabrikada çalışan taşeronların 5 ile 15 yıl arasında bir kıdeme sahip olduklarının altını çizen işçiler, “49 güvenlik görevlisinden 20’sini ve 93 taşeron çalışandan ise sadece 23’ü ile yola devam edeceklerini belirtiyorlar. Geriye kalan insanları işsizliğe, açlığa, sefalete terk etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bize verilen sözlerin tutulmasını talep ediyoruz. Mağdur edilmeyeceğimizi vaad edenler ortalıkta görünmüyorlar. Tazminatsız bir şekilde işimize son verip, bize adres olarak mahkemeleri gösteriyorlar.” ifadelerini kullandılar.
Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen işçiler, Türkiye genelinde sayıları üç bini bulan Şeker Fabrikası çalışanlarının da kadroya geçirilmesini ve başka kurumlara dağıtılmasını talep ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım talep ediyoruz. Yüz binlerce kişinin kadroya geçirildiği bir dönemde, sayıları binlerle ifade bulan bizleri mağdur etmesinler. Çoluğumuzu çocuğumuzu açlığa mahkum etmesinler. Bizlere sahip çıksınlar.”    
Öte yandan Erzurum ile birlikte Erzincan Şeker Fabrikası’nı da satın alan ilgili firmanın benzer uygulamayı orada da yaparak personel kıyımına gittiği öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.