KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 23 Haziran 2015 12:56

ŞEHİRDER, ERZURUM'DAKİ SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

ŞEHİRDER, ERZURUM'DAKİ SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ
ŞEHİRDER, ERZURUM'DAKİ SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği, başta Erzurum olmak üzere Türkiye'deki seçim sonuçlarını ve HDP oylarındaki yükselişin nedenlerini bir çalıştay düzenleyerek analiz etti; meselenin yerel, ulusal ve uluslararası nedenlerini ortaya koyarak konuyla ilgili bir rapor hazırladı. 
ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"7 Haziran'da Erzurum'da olduğu gibi ülke genelinde de HDP oylarını önemli ölçüde artırdı ve seçmen hiçbir partiye tek başına iktidar kurma yetkisi vermedi. Bu sonuçların şehrimiz ve ülkemiz için ne anlama geldiğini yorumlamak, HDP oylarındaki yükselişin siyasal sosyoloji açısından nedenlerini ortaya koymak, 1 milyon 344 bin geçersiz oyu, sandığa gitmeyen yüzde 17'lik seçmen profilini konuşmak için bir çalıştay düzenledik. Çalıştayda özellikle yaşadığımız şehir Erzurum üzerine yoğunlaştık. Çalıştayda 2002'den sonra yapılan tüm seçimlerin istatistikleri, kuruluşundan bugüne AK Parti il teşkilatı, şehrin belirleyici kişi ve aileleri, cemaat ve STK'lar, yerel yönetimler, basın ve sosyal medya, yerel ve toplumsal olayların yönetimi, cumhurbaşkanının seçimlere etkisi, çözüm süreci ve Erzurum, güney ilçeler, bürokratların tesiri, partiler ve milletvekili adayları, hükümet politikaları ve uluslararası gelişmeler başlıkları etraflıca tartışıldı. 5 gün süren çalıştaya Türkiye ve Erzurum siyasetine, şehrimiz, ülkemiz ve bölgemizdeki gelişmelere vakıf, konuyla ilgili objektif değerlendirmeler yapabileceğine inandığımız kişiler davet edildi. Çok verimli geçen çalıştayın son gününde bölgemizde ve şehrimizdeki kamu düzeniyle ilgili önemli tespitler ve çözüm önerileri geliştirildi."
Başkan Murat Ertaş, şehrine ve ülkesine karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden bir STK olarak düzenledikleri çalıştaydan çıkan raporları cumhurbaşkanına ve başbakana ulaştıracaklarını bildirdi.
Etiketler : şehirder
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.