KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 13 Mart 2017 15:15

Şehir Tiyatrosu'ndan anlamlı davranış

Şehir Tiyatrosu'ndan anlamlı davranış
Tiyatro oyuncuları hayvan kostümü giyerek sokak hayvanlarının çetin kış şartlarında yaşadığı trajediyi drama ile anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun oyuncuları, hayvan kostümü giyerek sokak hayvanlarının çetin kış şartlarında yaşadığı trajediyi drama ile anlattı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in korunmaya muhtaç sokak hayvanlarına yönelik başlattığı "Hava soğuk olsa da elimiz hep sıcak" sloganlı sosyal projesine farkındalık oluşturmak amacıyla fabl (Fabl; ders verme amacı güden, güldüren, düşündüren ve genellikle manzum öykülerdir. Fablların kahramanları genellikle hayvanlardır) gösterileriyle yiyecek topladı. Meydanda kedi, köpek, ayı, geyik ve tilki kostümleriyle bir araya gelen gençler, sokak hayvanlarının çetin kış şartlarında yaşadığı trajediyi drama ile anlattı. Tiyatral etmenlerin kullanıldığı proje kapsamında Erzurum esnafı gezilerek, sokak hayvanları ve yaban hayatı için süt, ekmek vb. gıda maddeleri toplandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, "Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi'nin hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şehir Tiyatrosu olarak tiyatro sanatını kullanarak korunmaya muhtaç sokak hayvanlarının durumunu insanlara fabl gösterileriyle anlattık. Peygamber Efendimizin hayvan sevgisi ile ilgili sünnetleri bize yol gösterici oldu. Eminim ki halkımız da bu projeyle daha da bilinçlenip kendilerine düşeni en iyi şekilde yerine getireceklerdir" dedi.
Bu arada Şehir Tiyatrosu Oyuncularının performansı kısa film çalışmasında da yer aldı.(iha)
Etiketler : oyun
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.