KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 11 Kasım 2015 16:27

ŞEHİR TİYATROSU YENİ YETENEKLERİ KEŞFEDECEK

ŞEHİR TİYATROSU YENİ YETENEKLERİ KEŞFEDECEK
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kentteki sanat yaşamına katkıda bulunmak adına tiyatro kursları açtı.
Palandöken/Erzurum
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kentteki sanat yaşamına katkıda bulunmak adına tiyatro kursları açtı. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yakutiye Halk Eğitim Merkezi'nin de katkıda bulunduğu kurslara yoğun ilgi gösterildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde bir araya gelen gençler, tiyatro sanatını öğrenmek için teorik ve pratik eğitime tabi tutulacak. Erzurum Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı ve Oyunculuk eğitmeni Gonca Varol'un öncülüğünde görsel ve gösteri sanatlarının bütün ayrıntılarını öğrenen yeni yetenekler, eğitim sonunda büyük ve çocuk oyunlarında sahneye çıkacak. Vücudun doğru biçimde nasıl kullanılacağı, diksiyon ve ses açma çalışmaları gibi temel seviyede oyunculuk eğitiminin yanı sıra; ışık ve ses sistemi, metin çözümleme ve diğer konularda bilgilendirilecek olan gençlere bilgi dağarcıklarını ve yeteneklerini en iyi şekilde oluşturmaları için workshop çalışmaları da uygulanacak.
"GENÇLİK VE SANAT ANLAYIŞIMIZ"
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, tiyatronun bir yaşam biçimi olduğunu söyledi. Çılgı, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şöyle dedi: "Üstad Necip Fazıl'ın söylediği gibi 'Bugün dünyanın her yerinde hafakanlı bir buhran yaşayan tiyatro, bir gün bizim tiyatromuz kurulursa, belki mide gurultusu seslerinden ve o güzelim mikâb içinde, camlarda uçuşan sineklerin başıboş kıvrımları kadar serseri gidip gelişinden kurtulur, mânaya ve aksiyona kavuşur' şiarıyla yola çıktık. Bu bağlamda gençlere verilen önemi sanat ile bütünleştirerek Erzurum'da tiyatro olgusunu geliştirmek için Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tüm imkânları sanatseverlere sağlayıp halkımıza bu sanatı sevdirmek için tiyatro kursumuzu açtık. Kurslarımızda tiyatro eğitimiyle beraber kitap okuma, film izleme ve sosyal sorumluluk günleri gibi faaliyetlerde bulunarak, gençlerimizin sosyalleşmesine de katkıda bulunacağız." Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çiftçi de, "Sanata ve sanatçıya vermiş olduğu destekten dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Beyefendi ve özverili ekibine, tiyatro kurslarında gençlerimize gösterilen ilgiden ötürü tüm kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Etiketler : tiyatro
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.