GENEL Haber Girişi : 28 Ocak 2019 10:19

Seçim mi, seçim işte!

Seçim mi, seçim işte!
MHP aday göstermedi, İYİ Parti, büyükşehirde varla yok arasında; ilçelerde ise sanki baharı bekliyor(!). AK Parti de, tek tabanca...
Demokrasinin olmazsa olmazı olan muhalefet, Erzurum'da neredeyse hiç yok. Bu yüzdendir ki yapılacak mahalli seçimlerde, kimin iyi kimin kötü olduğunu ayırma imkanımız olmayacak. Bu, AK Parti'nin bir suçu değil. Bu ucube manzara, kendisini "muhalefet" olarak tanımlayan partilerin beceriksizliğinin,  hatta bu şehir halkını "yok" saymalarının hazin bir sonucudur. 

Meydanlarda seçim havası yok!
31 Mart mahalli seçimlerine iki ay gibi bir zaman kalmasına rağmen Erzurum sokakları seçim havasından çok uzak bir durumda. Çünkü, şehir genelinde siyasi rekabet yok, heyecan yok, iddialı propaganda yok! Nereye bakarsanız bakın, varsa yoksa AK Parti... Bugün ki manzaraya bakarak bir değerlendirme yaptığınızda, çok rahatlıkla sorabilirsiniz: "Erzurum'da seçim yapılmayacak mı?"

Seçimleri AK Parti ciddiye alıyor
2002'den buyana girdiği her seçimden zaferle çıkan, ama girdiği her seçimi de diğer partilerden çok daha fazla ciddiye alan AK Parti, 31 Mart için de aynı pozisyonunu koruyor. Buna karşın muhalefet ise, (en azından Erzurum özelinde) sanki seçime girmeyecekmiş gibi bir tavır takınarak, partililerini çileden çıkarıyor! Malumunuz MHP, Cumhur İttifakı sebebiyle, Erzurum'da (İspir ve Uzundere hariç) aday göstermedi. İYİ Parti ise, elini öylesine ağırdan alıyor ki, sanırsınız seçime katılmayacak!

İYİ Parti eleştirilere hedef oldu
Oysa aynı İYİ Parti, günler öncesinden büyükşehir adayını (Mahmut Uyku- suz) açıklamıştı.  Buna rağmen Mahmut Uykusuz ise, ya seçimden umudunu kestiği için ya da "bu kadarı bile çok" diyerek, sanki de varla yok arasında bir siyaset izliyor! Bu durumda ortaya şöyle bir fotoğraf çıkıyor: CHP Erzurum'da İYİ Parti ile Millet İttifakı'na gittiği için hiç bir yerde bir tane de olsa parti amblemi asmıyor, Sadet ve diğerleri ne yapıyor zaten bilen yok, MHP malum, İYİ Parti de ilçe adaylarını açıklamakta öylesine ayak diretiyor ki, bu gidişle "İYİ Parti seçimden sonra aday gösterecek" şeklinde esprilere hedef oluyor.
Haşim NURGAZİ - Haber Analiz




Etiketler : Haşim Nurgazi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.