EĞİTİM Haber Girişi : 14 Eylül 2013 12:01

SBS ek tercih dönemi Pazartesi sona eriyor

SBS ek tercih dönemi  Pazartesi sona eriyor

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 201 ve üzeri Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) alan öğrencilerin ön kayıt başvurularının e-Okul sistemi üzerinden alınması işlemi 16 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de sona eriyor. Ek kontenjanlar için asıl ve yedek listedeki öğrencilerin ilanı ise saat 21.00 itibarıyla yapılacak. 

2013 yılı SBS’ ye katılan ve OYP’si 201 ve üzeri olan, tercih döneminde okul tercihi yapmayan veya yapamayan, tercih yaptığı halde hiçbir okula yerleşemeyen, herhangi bir tercihine yerleştiği halde okul mülakatında elenen, asıl ve yedek kayıt döneminde herhangi bir tercihine kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptıran tüm öğrencilerin, 9 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 10.00’da açıklanan boş kontenjanlar için https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yayımlanan okullara, en fazla 5 tercih hakkı bulunuyor. Veliler yerleştirme sonuçları ile ilgili bilgilerini https://e-okul.meb.gov.tr adresinden takip edebilecekler. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekecek. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilme sistemine dâhil olan velilere Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek.

Ek yerleştirme sonucu tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler 17-18 Eylül tarihlerinde saat 17.00’ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Bu tarihlerde kaydını yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedecekler. 5. asıl kayıt dönemi sona erdikten sonra, 18 Eylül Çarşamba günü saat 21.00’de yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler e-okul sistemi üzerinden ilan edilecek.