ERZURUM Haber Girişi : 27 Ocak 2015 08:16

Saykal güven tazeledi

Saykal güven tazeledi

Kongreye Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fevzi Polat, AK Parti Kadın Kolları Başkanı İl Başkanı Hilal Demir, AK Parti İl Başkanvekili Sedat Özaras, İl Teşkilatı Aziziye Koordinatörü İsmail Çakır, Erzurum Kent Konseyi Başkanı Muhammet Aydın Bozkurt, İl ve İlçe yönetimi kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. 

rn

Yakutiye Belediye Meclis Üyesi Aynur Gülmez’in divan başkanlığını yaptığı kongrede, 280 delegenin tamamının oyunu alan Mualla Turan Saykal, yeniden AK Parti Aziziye Kadın Kolları Başkanı oldu.

rn

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan kongrede konuşan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kadın kollarına büyük emek vermiş, enerjileri, özverileri ve fedakarlıklarıyla AK Parti’nin gönül neferi olmuş, tüm hanımlara teşekkür etti.

rn

Erzurum’da ve Aziziye’de AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren girdiği her seçimden Türkiye ortalamasının üzerinde oy alarak alnının akıyla çıkmasında kadın kollarının emeğinin ve katkısının çok büyük olduğunu kaydeden Başkan Orhan, “Şefkatiniz, nezaketiniz ve samimiyetinizle AK Parti’nin ülke siyasetinde elde ettiği başarıda kadın kolları büyük bir pay sahibi olmuştur. Yol arkadaşlığı yaptığımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya lideri olmasına emeklerinizle katkı sundunuz. Sizlerle birlikte çalışmaktan, bu kutsal davada yol arkadaşlığı yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki, bugüne kadar Ak davaya büyük emek vermiş hanım kardeşlerimizin destek ve çabaları bundan sonra da artarak devam edecektir. Bizler; hanımları da, siyasetin merkezinde gören, Türk siyasi tarihinin öznesi olarak kabul eden büyük bir teşkilatın mensuplarıyız. Bildiğiniz gibi AK Parti kurulana dek Parlamento’da yüzde 4 oranında olan kadın vekil sayısı, bugün gelinen noktada AK Parti iktidarıyla birlikte yüzde 15’lere çıktı. Aziziye Belediye meclisimizin yüzde 20’si hanım kardeşlerimizden oluşuyor. Erzurum’da üç büyük ilçeden Aziziye, Palandöken ve Yakutiye’de AK Parti dışında hiçbir partinin kadın temsilcisi bulunmuyor. Milletimizin umudu olan AK Parti, hanımları her zaman siyasetin ana merkezinde, ayrılmaz bir parçası olarak görüyor. Çünkü toplumun yarısını oluşturan kadınlar olmadan, siyasetin eksik kalacağına, ülkemizin ve milletimizin sorunlarının çözülemeyeceğine inanan bir ekip işbaşında. Kadınların dahil olmadığı bir süreçte sorunların da çözülmeyeceğine, ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşamayacağına inanan bir yürek işbaşında.” Diye konuştu.