ASAYİŞ Haber Girişi : 23 Eylül 2013 13:04

Savcı katili kırmızı bültenle aranıyor

Savcı katili kırmızı bültenle aranıyor
Cem BAKIRCI’nın Haberi..

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’ı tabancaya vurarak şehit ettikten sonra kaçan ve hakkında kırmızı bültenle aranan PKK’lı Barış Batur, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gıyaben yargılandı. Mahkeme Batur, hakkındaki gıyabi tevkif kararı ve hakkındaki kırmızı bültenle aranmasının devamı yönünde karar verdi.

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

Erzurum 4′ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen PKK’lı terörist Barış Batur’un Doğubayazıt  Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’ı öldürmek suçundan ?devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak, terör amaçlı tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek ve iştirak’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.

GIYABINDA YARGILANDI, KIRMIZI BÜLTENLE ARNMASINA DEVAM

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu gün görülen duruşmada Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’ı kasten öldürmek suçundan hakkında yakalama kararı bulunan ve kırmızı bültenle aranan katil zanlısı PKK’lı Barış Batur’un gıyaben yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme Barış Batur hakkında yakalama ve kırmızı bültenle aranmasının devamına karar verdi.