EKONOMİ Haber Girişi : 03 Kasım 2008 16:22

Sakaryalı Hacılar dualarla ugurlandı

Sakaryalı Hacılar dualarla ugurlandı
Sakarya'da ilk hacı kafilesi, ilahiler ve duaların okunduğu törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Mithatpaşa Mahallesi Zübeydehanım Caddesi Ulu Cami önünde düzenlenen törenin ardından, görevlilerle birlikte 364 kişilik ilk hacı kafilesi 7 otobüsle yola çıktı. Yakınlarını kutsal topraklara yolcu etmek için gelen yüzlerce kişi okunan dua ve ilahilere eşlik etti. Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı uğurlama merasiminde, zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Hacı adaylarını yolcu etme törenine katılan Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan, bu yıl Sakarya'dan bin 523 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyledi.

Hacı adaylarının mutluluğuna ortak olmaktan büyük sevinç duyduğunu kaydeden Cihan, "Bu yıl müftülüğümüz aracılığı ile 925, seyahat acenteleri aracılığı ile ise 598 hacı adayımız kutsal topraklara gidecekler. Toplam bin 523 hacı adayımız kutsal görevi yapmak üzere kutsal topraklara gidecek. İlk hacı kafilemizi yolcu ettik. Bu mukaddes yolculuğun heyecanı ilimizde başlanmış oldu. Bütün hacı adaylarımıza kazasız belasız yolculuk diliyoruz. Oradan güzel ibadetlerle makbul bir hacla yeniden sevdiklerine kazasın belasız kavuşmalarını yüce rabbimizden niyaz ediyorum." dedi.

Kutsal topraklara gidecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Mustafa Sert ise şunları söyledi: "Bu yıl yazılmıştık. Eşimle birlikte gidiyoruz. Yıllardır bu hasretle yanıyoruz. Bugüne kısmetmiş. Allah herkese kısmet etsin."

Okunan duaların ardından hacı adayları otobüslerle Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na doğru hareket etti.