SAĞLIK Haber Girişi : 03 Ekim 2016 16:09

Sağlıklı yaşam için 10 bin adım yürüdüler

Sağlıklı yaşam için 10 bin adım yürüdüler
Erzurum'da sağlıklı yaşam için 10 bin adım yürüdüler.
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında "Her gün 10 bin Adım" temalı yürüyüş düzenlendi. Organizasyona İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, sağlık personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla düzenlenen etkinlikle 10 bin adım yürüdüler.
İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemine vurgu yaparak, "Sağlık Bakanlığı sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında obezitenin önlenmesi, fiziksel aktivitenin teşviki amacıyla her gün 10 bin adım temasıyla vatandaşlarımızı fiziksel aktivite yapmaya davet ediyoruz. Günümüzde giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın beş günü en az 30 dakika yapılmalıdır. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir" dedi.
Etiketler : sağlık
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.