EĞİTİM Haber Girişi : 13 Nisan 2018 12:09

Sağlık için yürüdüler

Sağlık için yürüdüler
Yasin Haşimoğlu ilkokulu Sporun sağlık için önemine dikkat çekmek için Okul tüm öğrencileri ellerinde pankartlarla Oltu caddelerini dolaştılar.
Yasin Haşimoğlu ilkokulu İngilizce öğretmeni Selma Karahan, “Bu yürüyüşümüzü E-Twinning kapsamında gerçekleştirdik. 81 ilde farkındalık yaratan bir projemiz vardı, bizde bu ortaklardandık. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istedik bu yüzden böyle bir projeye ortak olmaktan çok mutluyuz okulumuz bütün öğrencileri ile yürüdük halkımızda daha bilinçli hale getirmek istedik sağlığımız konusunda dikkat çekebildiğimize inanıyorum” dedi. 
Okul bahçesinden başlayan yürüyüş Esen evler Caddesi, Üniversite Caddesi, Hastane Caddesi, Harman Caddesi Osman Ayyıldız Caddesi ve aynı yönden geri okula dönüş olacak etkinlik sonrası okul bahçesinde Okul idaresi tarafından okul sütü ve kuru üzüm dağıtıldı. 
Öğrencilerin yürüyüş sırasında polis ekipleri eskortluk yaparak her hangi bir kazaya mahal vermeden yürüyüş tamamlandı. 
Okul Müdürü Lokman Yıldırım rehberliğinde, okul öğretmenlerinden Selma Karahan ve Derya Asalan ile birlikte ortak olduğu 81 İl ile farkındalık oluşturan proje kapsamında; Türkiye’de Dünya’da kutlanan belirli günlerin daha etkin bir şekilde 81 ilde kutlanması hedefleniyor. 
Proje kapsamında 81 İl de tüm proje ortaklarımızla birlikte “ Sağlığın İçin Harekete Geç” diyerek Sağlık Haftası içerisinde başta öğrenciler, velileri ve tüm katılımcılarda yürüyüş ile sağlık bilincini oluşturmak hedeflendi. 
Etiketler : sağlık
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.