GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ağustos 2013 12:15

SAAT AYARI

SAAT AYARI

Emniyet, bayram tatili süresince daha güvenli seyahat sağlamak için normal trafik tedbirlerinin yanısıra bir çok ilave önlem daha aldı.

BAYRAM tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenlerini inceleyen Emniyet, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk  ve dinlenme süresi ihlali gibi nedenlerden meydana geldiğini tespit etti. Bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verecek olan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtile-rinin yoğunlaştığı saatlerde yapacağı denetimlerde sürücülerin araçlarından inmesını isteyecek

TRAFİK ekipleri özellikle  doğu istikametine gidişte güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 04: 30-06: 30 saatleri arasında uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmelerini isteyecek.  

Bu sayede rutin kontroller yapılırken,  aracın iç mekanındaki havanın değişmesi hem de sürücülerin h yorgunluklarının bir nebze de olsa giderilmesi sağlanacak

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan Bayramı tatilini daha huzurlu ve güvenli bir seyahat ortamında geçirmeleri amacıyla uyarıda bulundu. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kentte trafik ekiplerine takviye yapılarak ilave tedbirler alınacağı belirtildi.

Son yıllarda Bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenleri incelendiğinde bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecek, radarlı hız tespit ekipleri çalışacak. Trafik kazalarının yoğunlaştığı yer ve yol kesimleri ile tespit edilen saat dilimlerinde seyir halinde denetimlerini sürdürecek, özellikle sabaha karş uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve Doğu istikametine gidişte güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği saatler arasında uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmeleri istenecek, bu sayede görevlerimizce aracın teknik şartlara uygunluğuna kontrolleri yapılırken, normale dönen sürücünün uyku ve yorgunluğunun bir nebze de olsa giderilmesi sağlanacaktır. Denetimlerde yorgunluğu, uykusuzluğu veya süre ihlali tespit edilen sürücülerin bölge trafik kuruluşlarımızda dinlenebilecekleri belirtilecek, çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecektir."

Açıklamada, denetim amacıyla durdurulan araçların basit teknik muayeneleri, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri, araçların ışık donanımlarına yönelik denetimlere ağırlık verileceği kaydedildi.