POLİTİKA Haber Girişi : 08 Ekim 2014 14:19

SAADET PARTİSİ GİK ÜYESİ ÇALIK UYARDI:

SAADET PARTİSİ GİK ÜYESİ ÇALIK UYARDI:

Saadet Partisi GİK Üyesi, Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Kobani’yi bahane ederek ülkemizde ve Erzurum’da kargaşa çıkaranların bin yıllık kardeşliğimize zarar vermek isteyen provakatörler olduğunu söyledi. 
Çalık Yaptığı açıklamada, ”Maalesef Türkiye son günlerde olağanüstü bir süreç yaşamaktadır. Bir taraftan artan terör olayları, diğer yandan Irak/Suriye konusunda yaşanan gelişmeler, milletçe hepimizi üzüntü ve endişeye sürüklemektedir. Mecliste yapılan tezkereyle Ülkemiz hızla yangının içerisine çekilmektedir. Şunu bilmeliyiz ki Ülkemizinde içerisinde bulunduğu Koalisyon güçlerinin Işid’e yönelik saldırısı Kocaman bir yalandır, amaç Büyük Ortadoğu projesini gerçekleştirmektir. İşid Bu proje yolunda Uydurulmuş PKK gibi bir maşadır.” dedi.
Çalık, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Erzurum’da yaşanan ve Kobani’de yaşanan dramı protesto ettiklerini söyleyenlerin kendi halklarının iş yerlerini yağmalamaları ve kendi insanına zarar vermeleri Kobani için meydana çıkanların asıl niyetini göstermektedir. Komşularımızdaki yangını göremeyen ve yangına odun taşınırken İktidarda yaşanan ‘’siyasi körlük’’ bugünlerin görülmesini engellemiştir. İktidarın dışarıdan ithal açılım ve çözüm sürecindeki çaresizliğini fırsat bilenler bu kıvılcımı yangına dönüştürme provası yapmışlardır. Unutulmamalı ki bu ateş ne Kobani’deki masum halka ne de Türk’ü ve Kürdüyle bu ülkede yaşayanlara fayda getirmez.”
Erzurum’da yaşanan olayların Erzurumlunun derin sağduyusu ile büyümediğini belirten Çalık, “Milletimizi Birbirine düşman etmek isteyenler araya fitne sokmak isteyenler bilmelidirler ki bu emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Çünkü Biz Kürdüyle Türküyle, Çerkezi,Lazıyla aynı şerefli milletin çocuklarıyız. Çanakkalede, İstiklal mücadelesinde el ele, omuz omuza, aynı toprak, aynı bayrak, aynı inanç için can verdik. Omuz omuza şehit düştük. Bu kardeşlik, yeni yeşermeye başlamış bir filiz değil bin yıllık köklü bir çınardır. Bütün milletimize sesleniyorum. Gün her zamankinden fazla birlik olma günüdür.” Diye konuştu.