SPOR Haber Girişi : 14 Mayıs 2014 10:40

Rüya bitti

Rüya  bitti

Ligin son haftalarındaki çıkışıyla bir mucizeyi gerçekleştirerek Play Off’a kalan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluk rüyasından çok erken uyandı. Mavi Beyazlı ekip, yarı finalde güçlü rakibi Hacettepe’ye 3-2 mağlup olarak, şampiyonluk sevincini başka bahara bıraktı. 

K. Maraş 12 Şubat Stadyumu’nda yapılan zorlu karşılaşmada mavi beyazlı takımı Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yalnız bırakmadı. Erzurum’dan K. Maraş’a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık’ın da izlediği karşılaşmaya Erzurum Büyükşehir Belediyespor son derece kötü bir başlangıç yapmadı. Belediyespor’un aksine yarı finale fırtına gibi başlayan Hacettepe, sağlı sollu ataklarla kısa sürede oyundaki üstünlüğü ele geçirdi.  Kardelen TV’den canlı yayınlanan karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Turgut Selim Özdemir’in kornerden gelen topa ön direkte kafayla dokundu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra büyük bir şok yaşayan ve bir türlü rakibinin ataklarını engelleyemeyen Belediyespor, kalesinde sık sık tehlikeler görmeye başladı. Berat, İrfan ve Mustafa ile gole çok yaklaşan Hacettepe, maçın 23. dakikasında Mustafa ile direğe takıldı. Dönen topu tamamlayan Berat’ın vuruşunu ise Erdinç son anda kaleye giderken, kornere çeldi.Bu pozisyondan sonra biraz olsun kıpırdayan Belediyespor’un Deniz Sert ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmazken, maçın 42. dakikasında kazanılan penaltıyı Mustafa Özkaya ile gole çevirdeve skora denge getirdi: 1-1

Maçın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona ererken, ikinci yarıya hızlı başlayan taraf Hacettepe, golü bulan ise Erzurum Büyükşehir Belediyespor oldu. Karşılaşmanın 56. dakikasında gelişen ani bir Belediyespor atağında, Sefer müthiş çalımlarla ceza alanı önüne kadar gelip, mükemmel bir pasla Güner’i kaleci ile karşı karşıya bıraktı. Güner ise Sefer’e nazire yaparcasına bir vuruşla topu filelerle buluşturdu skoru 2-1’e getirdi. 

Golden sonra Hacettepe şaşkına dönerken, Belediyespor ise tempoyu artırdı. Sefer ve Güner ile bu dakikalarda etkili olan Belediyespor, rakibinin direncini kıracağı anlarda bireysel bir hatayla kalesinde golü gördü. İsmail’ien büyük hatasıyla oluşan pozisyonda topa son dokunan Berat Tosun, maçta bir kez daha eşitliği sağladı: 2-2

Gol düellası şeklinde geçen maçta beraberlik golünden sonra yeniden inisiyatifi eline alan Hacettepe, maç başından bu yana etkili olduğu orta sahayı bir kez daha ele geçirdi ve galibiyet golü için yüklenmeye başladı. 

Peş peşe gelen atakları sadece savuşturabilen, orta sahası oyundan düşen, ileride de top tutamayan Belediyespor, bitime 7 dakika kala teslim oldu. 83. dakikada kazanılan korner vuruşunda İrfan’un vuruşunu, oyuna sonradan giren Resul Ekrem çizgi üzerinde eliyle çeldi. Hakem tereddütsüz penaltı kararı vverdi ve Resul Ekrem’i de kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. 

Penaltı atışını kullanan Mustafa Öztürk, topu filelerle kucaklaştırarak, maçın skorunu tayin etti: 3-2.Bu sonuçla Hacettepe, Batman Petrolspor ile Play off oynamaya hak kazanırken, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ise şampiyonluk umudunu başka bahara bıraktı.Maç sonunda mavi beyazlı kafilede büyük üzüntü yaşanırken, teknik direktör Yavuz İncedal’ın görevinden istifa etmeyi düşündüğü öne sürülüyor...