GÜNCEL Haber Girişi : 20 Ocak 2017 15:14

Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasına Kavuştu

Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasına Kavuştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü kuruma ait eski bir yapıyı restore ederek çalışmaların nihayete ermesi sonucu yeni hizmet binasına taşındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü kuruma ait eski bir yapıyı restore ederek çalışmaların nihayete ermesi sonucu yeni hizmet binasına taşındı. Müdürlüğe ait olan eski yapı, sabah saatlerinde açılışı yapılarak Erzurum'a kazandırıldı.

Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'ne ait olan eski yapı iki yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından tamamlanarak müdürlüğe tahsis edildi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen açılışa, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut,  Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula gibi üst düzey bürokratlar katıldı. Açılış ile ilgili müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'ne ait eski bir yapıyı müdürlüğümüze kazandırdık. Açılışımız oldu. Binamız kültür varlığıdır ve 1990'lı yıllarda yanma ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Atık durumda olan bu yapı, bakanlığımızca onarımını gerçekleştirilerek, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Bu da Erzurum adına güzel bir yatırım oldu," denildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, 2012 yılına kadar ikamet ettikleri Halk Eğitim binasının yıkılmasının ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi binasında hizmetlerini sürdürüyordu. 

Mariye Çelik

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.