SAĞLIK Haber Girişi : 29 Haziran 2009 16:18

Rize Diyanet-Sen de Şafak Dönemi

Rize Diyanet-Sen de Şafak Dönemi

Diyanet-Sen Rize Şubesi 3. Olağan Kongresi 27. 06. 2009 tarihinde Rize Öğretmen Evi?nde yapıldı.

Kongreye İl Müftüsü İlyas SERENLİ, İl Müftülüğü Personel, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Erol ALKAN, Kuran Kursları Müdürü Naci ÇAKMAKÇI, Diyanet-Sen Genel Merkezinden Genel Sekreter Mehmet BAYRAKTUTAR, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Hacıbey ÖZKAN, Genel Mali Sekreter Remzi SARIOĞLU, Genel Mevzuat Sekreteri M.Hadi ERDOĞMUŞ, Memur-Sen Rize İl Başkanı Enver TOPRAK, Eğitim-Bir Sen Rize Şubesi Başkanı M.Sadık CENGİZ, Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yusuf KORKMAZ, Bem-Bir Sen Rize Temsilcisi Resul USTA, Toç-Bir Sen Rize İl Temsilcisi Cahit GÜLBAY ve Sendikalara bağlı Sendika üyeleri iştirak ettiler.
 

Saygı duruşu-İstiklal Marşı ve Kur?an tilavetinin akabinde Sunuş konuşmasını yapan Rize Şubesi Dış İlişkiler Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman KARAL ??Her bir üyemizi profosyonel bir sendikacı olarak gören misyonumuz,şubelerimiz,ilçe temsilcilerimiz ve genel merkezimizin gayretli çabaları neticesinde  üye sayımızı 650 gibi rakamlara  ulaştırmış ,hedefini asla şaşırmadan ve küçültmeden ısrarlı bir şekilde % 80 lere  ulaştırma gayreti içinde olmuştur.?? dedi.

 
Diyanet-Sen Rize Şubesi Sekreteri Abdullah Dokumacı, Sendika ve Sendikacılık hakkında kısa bilgiler verdi. ?Zirveye çıkmak değil zirvede kalmak önemlidir? diyerek sözlerini sürdüren Abdullah Dokumacı Diyanet-Sen Rize Şubesi olarak 628?i erkek 17?si bayan 645 üyeye sahip olduklarını ve 800 üyeyi hedeflediklerini belirtti.
 

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet-Sen Genel Sekreteri Mehmet BAYRAKTUTAR eskiden din görevlilerinin sendikacılık yapamadığını, haklarını savunamadıkları için pek çok İmam-Hatibin mağdur edildiğini ifade etti. Sendikanın sadece bireysel hakları savunan bir kuruluş olmadığına değinen BAYRAKTUTAR  Hz. Peygambere hakaret eden Papaya açtıkları suç duyurusundan ve akabinde Papanın, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu?nu makamında ziyaret ettiğinden bahsetti.

 
Kongrenin ilerleyen saatlerinde kürsüye gelip taleplerini ve şikâyetlerini ifade eden din görevlilerinin sorularına Genel Merkezden gelen Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından tek tek cevap verildi. Din görevlilerinin özellikle Münhal kadro açıklaması, Hac, Umre ve Yurt Dışı sınavlarındaki adaletsizlik, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının yeterince önemsenmemesi, Cami ve İmam tayinindeki haksızlık gibi konularda dertlerinin olduğu tespit edildi.

Daha sonra Şube  Sekreteri Abdullah DOKUMACI  2006 -2009 yılları arasındaki faaliyet raporunu, devamında da Denetleme Kurulu Asıl Üyesi Yaşar BAL  Denetim Raporunu sundu. Tahmini ek bütçe açıklandı.

Son olarak Diyanet-Sen Rize Şube Başkan Adayı  Recep ŞAFAK , yeni yönetimdeki arkadaşlara sonuna kadar güvendiğini, bu yolda tek yürek tek bilek hareket edip ister sendikadan olsun ister olmasın tüm din görevlilerine hizmet edeceklerini vurguladı.

 
Kongrenin sonunda oy kullanan delegelere Diyanet-Sen Rize Şubesi olarak yemek ikramı yapıldı.
Oy kullanım işlemi bittikten sonra sandıkların açılmasına geçildi. Merkeze bağlı 11 ilçenin tamamının desteğini alan Recep ŞAFAK yapılan 3.olağan kongrede başkan seçildi. Biz de Yeni Yönetimin Rize?mizin güzide din görevlilerine hayırlı olmasını temenni ediyoruz.