EĞİTİM Haber Girişi : 01 Haziran 2017 15:36

Rektör Prof. Dr. Çomaklı: "Devraldığımız bayrağı daha yukarı taşıyacağız"

Rektör Prof. Dr. Çomaklı:
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite personelinin düşünce ve taleplerini dinlemek için fakülte ziyaretlerine devam ediyor.
Atatürk Üniversitesine büyük hizmetler yapıldığını ve büyük emeklerle bugüne gelindiğini belirten Rektör Çomaklı, devraldığımız bu bayrağı, daha yukarıya taşımak için "elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız" dedi.
Hukuk, Su Ürünleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu ve Erzurum Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret eden Rektör Çomaklı, öğretim üyelerinin görüş ve önerilerini dinledi, fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi.
Hukuk Fakültesi'nin idari ve adli yargı sınavlarındaki başarılarının devamını dileyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, dil eğitimi içinde ekstra kurslar açıldığını ve yurtdışına daha çok akademisyen ve öğrenci göndererek ikinci hatta bir üçüncü dil öğrenme adına tüm imkânların kullanıldığı belirtti.
Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun Türkiye'de bir model olmasını istediğini de söyleyen Çomaklı, eğitim müfredatının değişmesi gerektiğinin altını çizdi.
Ülkemizin, dünya patent başvuru sıralamasında hak edilen yerde olmadığına dikkat çeken Çomaklı, mühendislik ve tıp fakültelerinin bu konuda üniversitemizin bayraktarlığı yapması gerektiğine vurgu yaptı.
Atatürk Üniversitesinin master planının çıkarıldığına ve bundan sonra yapılan yerleşkelerin bu plan dahilinde inşa edileceğine değinen Çomaklı, çevre düzenlemelerinin de devam ettiğini söyledi.
Su Ürünleri Fakültesi'nin de tercih döneminde öğrencilere yeterince anlatılmadığını söyleyen Çomaklı: "Eğer tüm yönleriyle anlatılırsa, su yönünden oldukça zengin olan ülkemizde Su Ürünleri Fakültesi, bu alana ilgi duyan öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilecektir" ifadelerini kullandı.
Etiketler : rektör
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.