GENEL Haber Girişi : 10 Nisan 2018 10:05

Rektör Çomaklı’dan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a hayırlı olsun ziyareti

Rektör Çomaklı’dan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a hayırlı olsun ziyareti
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına atanan Prof. Dr. Hasan Mandal’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinde yürütülen projelerle ilgili TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a kapsamlı bir değerlendirme yaptı. 
Girişimci-Yenilikçi Üniversite yapılanması için başlatılan Dönüşüm Projesi konusunda bilgi paylaşımında bulunan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu çalışma kapsamında Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminde (BAP) yeni değişiklilerin yapıldığını, Proje Ofisinin yeniden yapılandırıldığını ve bu bağlamda tüm fakültelerde proje ofislerinin açıldığını belirtti. Ulusal ve uluslararası projelere başvurmak için sürekli eğitim programları düzenlediklerini de hatırlatan Çomaklı, projeler için TÜBİTAK modeli panellerin yapıldığını ve üniversitemizin AR-GE konusuna çok yoğun mesai harcadığını ifade etti. 
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Üretilen Bilgiler, Kullanılabilir Bilgiye Dönüştürülmeli” 
Üretilen bilgileri kullanılabilir bilgiye dönüştürmek için önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yüksek lisans yapan yabancı uyruklu öğrencilere TÜBİTAK bursu verilmesi, TÜBİTAK Bilim Merkezinin Atatürk Üniversitesinde kurulması, İstanbul Üniversitesinde başlatılan "Temel Bilim Programı"nın (TEBİP) Atatürk Üniversitesinde de açılması, Nisan döneminde Üniversitemiz tarafından verilen 113 projeye ve üniversitemizin çehresini değiştirecek olan Dönüşüm Projesine TÜBİTAK tarafından destek verilmesi noktasında taleplerinin olduğunu da sözlerine ekledi. 
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: “Arama Konferansları Atatürk Üniversitesi İçin Büyük Önem Arz Ediyor” 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Atatürk Üniversitesinin köklü bir üniversite olduğunu ve Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin önemini bildiğini, ortak aklın hedeflendiği ve üniversitenin geleceğinin dizayn edildiği Arama Konferanslarına kendisinin de katıldığını söyleyerek bu projenin üniversite açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Atatürk Üniversitesinin her konuda çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Başkan Prof. Dr. Mandal, üniversitelerin artık ihtisaslaşmaları gerektiğine vurgu yaptı. İçinde bulunduğumuz dijital çağda veriyi elde etmenin ve yönetmenin gün geçtikçe önem kazandığını, veri yönetimi ile geleceğin öngörülebileceğini belirten Prof. Dr. Hasan Mandal, sürdürülebilir bir başarı için kurumların ihtiyacı olan unsurun, verilerin bilgiye dönüştürülebilmesi olduğunu ifade etti. 
İki kurumun menfaatlerine yönelik atılacak ortak adımların da değerlendirildiği ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ile son buldu. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.