GÜNDEM Haber Girişi : 27 Şubat 2020 14:21

Regaib Kandilimiz mübarek olsun

Regaib Kandilimiz mübarek olsun
Regaib Kandili üç ayların ilk Cuma gecesi yani bugün idrak edilecek. Bu mübarek gecede inanalar omuz omuza saf tutup ellerini semaya kaldırıp dua edecekler.

Regaib Kandili Türkiye başta olmak üzere İslam dünyasının genelinde dua ve ibadetlerle idrak edilecek. 

REGAİB KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, "rahmet ve bereket gecesi" olarak kabul ediliyor.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed bir hadisinde Regaib gecesi ile ilgili şöyle buyurmuştur:

Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Regaib Gecesi, Şabanın 15. gecesi, CumaRamazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.) [İbn-i Asâkir]

Regâip, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. Kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Regaip gecesi denilince; “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kiymetli ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” manası anlaşılır. Bu gecede Yüce Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır.

Etiketler : kandil
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.