SPOR Haber Girişi : 11 Mayıs 2014 18:13

Rafting Şampiyonası nefes kesti

Rafting Şampiyonası nefes kesti

Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Çayında bugün başlayan Türkiye Rafting Şampiyonası’nın ikinci ayağı, renkli görüntüler oluşturdu. 

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’nca organize edilen Türkiye Rafting Şampiyonası’nın ikinci ayağı Erzurum’un Uzundere ilçesinde start aldı. Tortum çayında gerçekleşen şampiyonada 13 ilden 200 sporcu, U 23 Erkekler, Büyük Erkekler ve Bayanlar kategorilerinde mücadele etti.

Rafting Federasyonu Asbaşkanı Fikret Yardımcı, 4 ayaklı şampiyonanın ilk ayağının geçen ay Düzce’de gerçekleştiğini, ikinci ayağının bugün Erzurum’da yapıldığını, üçüncü ayağının Tunceli’de, dördüncü ayağının da Rize’de yapılacağını belirtti.

Yardımcı, başarılı sporcuların bu şampiyonalarda belirlenerek milli takıma seçileceklerini kaydetti.

Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı da Uzundere ilçesinin 2012 yılında da Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığını hatırlatarak katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Organizasyon Kurulu Başkanı Çetin Bayram ise ilçede etkili olan yağış nedeniyle suyun biraz daha coşkulu olduğuna ifade ederek, dördüncü ayaktan sonra seçilecek takımların milli takımı oluşturarak ülkemizi temsil edeceğini belirtti.

Yarışlar yarın sona erecek. Yarışlar sonrasında Uzundere ilçe merkezinde madalya töreni düzenlenecek.

Bugün düzenlenen yarışlara sporcuların yanı sıra Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Uzundere Kaymakamlığına vekaleten bakan Tortum Kaymakamı Halit Mengi, Rafting Federasyonu Asbaşkanı Fikret Yardımcı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili Memduh Ceylan, katıldı.