ASAYİŞ Haber Girişi : 03 Ağustos 2009 22:20

RADYO DEDİKLERİ

RADYO DEDİKLERİ

RADYO DEDİKLERİ?

 

     Sadece kupkuru sözler mi? kapalı kutuların ardından gelen?  Ya da içi boş bir kutu mu? Diyardan diyarlara seslenen. Müziği ve musikisi kulaklardan kalplere yerleşen; şarkıların yarenliği ile yoğrulmuş güzellikler demedinin adıdır radyo. Kapıları aralayarak, gurbetle sıla arasında sarsılmaz köprüler kuran cesur bir bağdır bazen. Bazen de özlemleri ve hasretleri dile getiren güzellikler aracı. Ülkemin hemen hemen her köşesinde çeşitli adlar altında yayın yapan çok mütevazı ve çok sade mahalli radyolar var. Hepside bulundukları yörelerin kültürel, sosyal, coğrafi güzelliklerini aktarmaktalar insanlara. Memleket hasretiyle tutuşan gönüllere su serpmekteler kendi lisanlarınca. Çeşitli vesilelerle gidilemeyen memleketlerinin havalarını teneffüs ettirmekteler dinleyicilerine. Bu radyolar, her ne olursa olsun birlik ve beraberliklerini arttırmakta bulundukları yöre insanlarının. Kaynaşmalarını sağlamakta, çeşitli etkinliklere ve güzelliklere de sebep olmaktalar.

     Yıllar önce özel radyoların varlığının başlangıcı sayılan dönemde, insanların ne denli sevinerek radyo tiryakiliğine soyundukları aklıma geldi. Yaşadığım çevrede kurulan ilk radyoyu ve hiç radyo dinlemeyenlerin dahi kendi yörelerinin adı anıldığında ne kadar heyecanlandıklarını, radyolarını sahiplendiklerini anımsadım bir an? Bu güne gelindiğinde bulunduğumuz ilçenin adına bir radyonun kurulması beni tam o günlere geri götürdü. Tıpkı o zamanlardaki hatıraları canlandırdı gözlerimde. Okula gittiğim ve yolda kulaklarında radyolarıyla yürümekten zevk alan insanlar geldi hatırıma. Ve en can dostum Bilal(the fetbaz)?in bu radyo da yıllarca yaptığı DJ lik tabi ki?

****

     Bu bağlamdan hareketle, bulunduğum yörede de uzun zamandır böyle bir faaliyetin beklentisi içinde de olmama rağmen; bir anda bu tip bir radyonun kurulması inanın beni çok mutlu etti. Beni mutlu etmesi o kadar da önemli değil, yöre insanımıza vereceği hizmet açısından çok sevindirici bir olay. Bu büyük bir atılım kendi sahasında. Bu tip faaliyetlerin desteklenmesi bir çığır açma adına güzel. Yaşadığım çevrenin tabiat güzelliklerini, insanlarının tıpkı diğer Anadolu insanında olduğu gibi sıcakkanlı ve yaren oluşu, dostluk ve arkadaşlıkları hususunda yazdığım yazılarım aklıma geliyor. Her defasında anlatmıştım ülke insanımı kendi lisanımca. Özümlenesi Anadolu insanının o güzelim karakteristiksel özelliklerini kelimelere, cümlelere ve hatta makalelere aktararak sizlerle paylaşmanın güçlüğünü yaşıyorum. Tabi ki bunlar yazılmaz, anlatılmaz, sadece ve sadece yaşanır. Ancak yaşamak ta o kadar kolay değil takdir ederseniz. Çeşitli neden, sebep ve faktörleri var yaşayamamanın. İşte tam bu esnada radyo ve televizyon giriyor araya. Yaşayarak anlayamadıklarımızı anlatmaya çalışıyor. Bizim yazılarak dökerek aktarmak istediklerimizi duyu organlarının da sayesiyle bir çırpıda aktarıveriyor ülkem insanına. Duyarak ve görerek algılama okuyarak algılamanın önüne geçiyor. Bir anlamda kelimelere can geliyor, yeşeriveyor, büyüyor.

******

     Pazar günü hem bu faaliyetin duyurulması hem de insanımızın birlik ve beraberliğini pekiştirmek adına güzel bir program düzenlendi. Hepsi birbirinden mükemmel, topluma mal olmuş sanatçılarımız sahne aldılar. Hayatın koşuşturmacısından bunalan insanımız için bir nebzede olsun can suyu oldu bu etkinlik. Eğlendiler, güldüler, güldürdüler. Anadolu insanı için ne yapılsa inanın azdır. Bu konuyu köşeme; içinde yaşadığım halkımın bir isteği, bir teşekkürün ifası ve bir hakkın teslimi adına taşıdım. Öncelikle mahalli radyomuzun hayata geçirilmesi adına desteklerini esirgemeyen Belediye başkanımız Sayın Hasan Fehmi beyefendiye, Daday ilçesi ve civar köyleri sosyal yardımlaşma dayanışma ve kültür derneği başkanı Sayın Faik beyefendiye, dadayfm?in kurucusu ve muhteşem DJ si biricik bulutçuğuma, DJ arkadaşlarına, yeşil Daday?ımızın tanıtımı ve ilerlemesi adına gayret sarf edip emeği geçenlere, desteklerini esirgemeyenlere; yörem insanı adına inanın çok teşekkür ediyorum. Ve her birerine ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum. Yeni açılan radyomuza da yayın hayatında başarılar diliyorum.

 

 

      Hayatın sizi daraltmadığı; radyonuzun sıcaklığı ve melodisinin etrafınızı kuşattığı, dostlarınızla birlikte doyumsuz anlar geçirmeniz dilek ve temennilerimle? Sağlıcakla kalın?

Yüzünüz Hep Gülsün?