GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mayıs 2015 11:46

Proje şenliğinde öğrencilerin çalışmalarına tam not

Proje şenliğinde öğrencilerin  çalışmalarına tam not
2. Mühendislik Fakültesi Öğrenci Proje Şenliği'nde öğrenciler yaptıkları çalışmalarla katılımcılardan tam not aldı.
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin 2014-2015 akademik yılında tasarım dersi kapsamında yaptıkları çalışmaların sergilendiği 2. Mühendislik Fakültesi Öğrenci Proje Şenliği'nin açılışı yapıldı. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik,  fakülte hocaları, öğrenciler ve davetliler katıldı. 
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Yaşar Totik, Öğrenci Proje Şenliği sonrası yaptığı konuşmada burada yapılan çalışmaların hayatı daha kolaylaştırdığının söyledi. 
Bu anlamda fakülte olarak çeşitli çalışmalara da imza attıklarını ifade eden Prof. Dr. Totik, "Biz proje kapsamında geleneksel hale getirdiğimiz ve hazırladığımız bu projeler özellikle bitirme ve ana tasarım derslerinde ortaya çıkan çalışmalardır. Ayrıca bir mühendislik fakültesi olarak bu anlamda hemen hemen her yıl bir sempozyum kongre seminer ve bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, ulusal uluslararası bilim insanlarına, endüstriye sanayiye buradan çıkacak sonuçları her zaman sunmaktayız. 
Bu vesile ile fakültemizde okuyan arkadaşlarımızı gerecek çalışma hayatına göndermeden önce fırsat verilmesi halinde ortaya neler çıkaracaklarını bugün bizlere ispatlamışlardır. Emeği geçen öğrencilerimize ve bizlere destek veren rektörlüğümüze teşekkür ediyorum"şeklinde konuştu. 
Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç,bu yılki projelerin geçen yılki projelerden daha kapsamlı olduğunu söyledi. 
Edebiyattan mühendisliğe örneklerle konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Takkaç, şunları söyledi:
"Bugün yapılan çalışmaları görünce edebiyat dalında yapılan iki çalışmayı aklıma getirdi. Birincisi hayatı olan şekliyle yansıtan eserler diğeri ise hayatı olması şekilde yansıtan eserlerdir. Mühendislik fakültesiyle bunu özdeşleştirildiğimizde aklıma olan şekliyle mühendislik fakültesi, bir de olması gerektiği şekliyle mühendislik fakültesi kavramları geldi. Benim geçen yılki ve bu yılki gördüğüm proje şenliğindeki çalışmalar olması gerektiği şekildeki bir mühendislik fakültesi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu gayretlerden dolayı öğrencilerimize ve hocalarına başarılar diliyorum."
Palandöken Haber Merkezi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.