EĞİTİM Haber Girişi : 22 Nisan 2018 23:03

Proje Okulu mu olacaklar?

Proje Okulu mu olacaklar?
Erzurumlu müsteşarın kadrine uğrayan Erzurum Lisesi ve Nene Hatun Kız Lisesi için yeni formül aranıyor!
Palandöken
Geçtiğimiz hafta bir eğitim vakfının daveti üzerine Erzurum'a gelen ve sessiz sedasız toplantıya katıldıktan sonra ayrılan müsteşar Yusuf Tekin, Erzurum'a karşı sergilediği bu ilgisiz tavrı yüzünden geniş kesimden büyük tepki topladı. 
İddialara göre, bir grup Erzurumlunun bu durumla ilgili şikayetini dinleyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın, "Bana niye dert yanıyorsunuz, bakanlık müsteşarı Erzurumlu hemşeriniz değil mi?" diyor.
Tarihi bu iki lisenin "nitelikli okullar" kapsamına alınmaması, şehir genelinde ve şehir dışında büyük infiale yol açmasına karşın, AK Parti Erzurum milletvekilleri MEB'in bu kararına karşı olumlu ya da olumsuz tepki vermedi, başka bir deyişle sonucu umursamadılar. 
Bu durum da Erzurum halkının eleştirilerine sahne oldu. Yazılı basının yanı sıra sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan Erzurum milletvekilleri bu tepkilere de kulaklarını tıkadılar.

Etiketler : okul
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.