GÜNCEL Haber Girişi : 22 Mart 2018 14:21

Prof. Dr. Mehmet Görmez Atatürk Üniversitesi öğrencilerine konferans verdi

Prof. Dr. Mehmet Görmez Atatürk Üniversitesi öğrencilerine konferans verdi
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Bilgi, Ahlak ve Üniversite konulu konferansa katılmak üzere Erzurum’a gelen Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Atatürk Üniversitesinde bulunmak ve üniversite öğrencileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Atatürk Üniversitesinin kendini kanıtlamış, Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından biri olduğuna işaret eden Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan birçok çalışanın Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu ifade etti. 
Rektör Çomaklı ise Atatürk Üniversitesinin davetini kırmayıp teşrif eden Prof. Dr. Mehmet Görmez’e teşekkür ederek, üniversite hakkında bilgi verdi. 
Rektör Çomaklı, 47 yıllık geçmişiyle Atatürk Üniversitesinin en kadim fakültelerinden biri olan İlahiyat Fakültesinin, yetiştirdiği mezunlarıyla bu kalitesini ortaya koyduğunu vurguladı. Atatürk Üniversitesinin 21. yüzyılın gerektirdiği alt yapıya sahip ve yeniliklerin öncüsü olduğunu ifade eden Rektör Çomaklı, toplum-üniversite ilişkilerinin artarak devam ettiğini söyledi. 
Ziyarette Rektör Çomaklı, konuğu Mehmet Görmez’e Erzurum’a özgü çeşitli hediyeler takdim etti. 
Ziyaretin ardından Prof. Dr. Mehmet Görmez’in konuşmacı olarak katıldığı Bilgi Ahlak ve Üniversite konulu konferansa geçildi. 15 Temmuz Millî İrade Salonunda gerçekleşen konferansa, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hüseyin Koçan, İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, fakülte dekanları, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin 60 yılı aşkın geçmişinde yetiştirdiği bilim adamları ve sahip olduğu barış ve huzur ortamı ile kendinden söz ettirmesinin, taşıdığı misyon ile yakından ilgili olduğunu söyledi. 
Çomaklı: “Bu misyon; üst düzeyde bilgi, eğitim ve araştırmanın yanında iyi insan yetiştirme temelli olmak üzere millî, manevi ve kültürel değerlerimize bağlı, müeddep bir nesil yetiştirmektir. Bugün bu hedefler doğrultusunda önemsediğimiz sosyal-kültürel faaliyetlerin bir halkasını icra etmek için buradayız. Yedi yılı başkanlık olmak üzere on yılı aşkın bir süre, Ülkemizin dini anlayış ve yaşayışında önemli projelere imza atmış, Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızı ağırlamaktan bahtiyar olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle bizi kırmayıp teşrif buyurduğu için kendisine üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 
Özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bilgi, Ahlak ve Üniversite konulu konferansında dinleyicilere seslendi.(iha) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.