EĞİTİM Haber Girişi : 01 Aralık 2015 15:09

PROF. DR. ARİF SALİMOV'UN TÜBİTAK PROJE PERFORMANS ÖDÜLÜ BAŞARISI

PROF. DR. ARİF SALİMOV'UN TÜBİTAK PROJE PERFORMANS ÖDÜLÜ BAŞARISI
PROF. DR. ARİF SALİMOV'UN TÜBİTAK PROJE PERFORMANS ÖDÜLÜ BAŞARISI
Palandöken/Erzurum
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Salımov'un yürütücülüğünü yaptığı "Tensör Yapıları" başlıklı TÜBİTAK-MFAG-1001 projesi, TÜBİTAK-Matematik ve Fizik Araştırma Destek Grubu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TÜBİTAK-Proje Performans Ödülü (PPÖ) kazandı. 
Araştırma projesinde manifold üzerindeki klasik ve modern geometrik yapılar tensör yapılar kavramı bağlamında öğrenildiğini ifade eden Salimov, bu tür yapıların yeni sınıfı olan anti-Kahler-Codazzi yapıları ilk defa olarak projede tanımlanmış ve onların integrallenebilirlik, izotropik ve Ricci-yıldız eğrilik gibi önemli özellikleri incelediklerini belirtti.
Proje bağlamında 6 Doktora tezi tamamlanmış olup, elde edilen bulgular 9 adet makale şeklinde SCI ve SCI-E kapsamındaki dergilerde yayınlandığını da hatırlatan Arif Salimov, projeden elde edilen sonuçların bir kısmı ise ulusal ve uluslararası kongrelerde toplam 4 adet sözel bildiri olarak sunulduğunu söyledi.
Etiketler : tübitak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.